2024. július 22., hétfő

Paprikáscsirke ,,kupuszini” módra

Az előadást Topolyán, a Vajdasági Amatőr Színjátszók Találkozóján e hó 16-án láthatja a közönség

A kupuszinai Petőfi Sándor Művelődési Egyesület színháztermében tartott nagy sikerű bemutatót a helyi Sturcz József Színjátszó Csoport. Szántó Armand–Szécsén Mihály Paprikáscsirke című kétfelvonásos zenés bohózatát vitték színre, Molnár József rendezésében.

Szereplők: Dienes Koleszár Valéria, Molnár Oszkár, Limburger Georgina, Zsivu Péter, Molnár Csilla, Csernai Panna, Kiss Gábor, Szilágyev Dániel.

Péter István felvételei

Péter István felvételei

Zenei rendező: mgr. Dienes László. Zene: Koleszár Nándor, mgr. Dienes László.  Súgók: Kiss Katalin és Guzsvány Jázmin. Ügyelő: Balog Valéria. Díszlet: Balog Tibor. Ennél a feladatkörnél segít még Magyar Péter és Kiss Mihály is.

Molnár József, a kupuszinai színjátszó csoport  neves rendezője a darabválasztással, a próbafolyamattal, a bemutatóval és a tájolási tervekkel kapcsolatban a következőket nyilatkozta:

– Idén nem tömeges a szereplőgárda, nyolcszereplős bohózatot választottunk, mivel a vidéken tanuló egyetemisták nehezen tudnak alkalmazkodni a próbák időpontjához. Aki most vállalni tudta a szereplést, az maximálisan teljesített, jelenléttel és alakítással egyaránt. Úgy is fogalmazhatok és hozzá kell tennem, a nagyérdemű eddigi visszajelzése is arra utal, mindenki helyén van a maga szerepében – mondta a rendező, aki a következőket is hozzátette:

– A szombati bemutató nagy sikert aratott. Leírhatatlan öröm volt látni a szereplők boldog arcát, miután a közönség megünnepelte őket. A vígjáték, a bohózat, pláne, ha még zenés is, megadja a felhőtlen kikapcsolódás, feltöltődés lehetőségét, a szereplők és a nézők számára egyaránt.

Igyekszünk minél többször bemutatni, a környékbeli településekre eljuttatni idei előadásunk élményét is. A következő alkalommal Kupuszinán április 15-én játsszuk az előadást, majd másnap, 16-án szerepelünk vele a Vajdasági Amatőr Színjátszók Találkozóján, Topolyán. Aztán április 22-én Szilágyin, majd május elején Doroszlón játsszuk a Paprikáscsirkét – hallottuk az elhivatott rendezőtől.