2024. július 21., vasárnap

Rejtélyes újságreklámban jelentette be új albumát a Rolling Stones

A legendás zenekar a londoni helyi újságban a Hackney Gazette-ben tett közzé egy rejtélyes szöveget tartalmazó reklámot, miszerint „2023 szeptemberében tárja ki kapuit a Hackney Diamonds". A beavatatlanok számára az egész mindössze egy szeptemberben megnyíló üzletről szóló látványos hirdetésnek tűnik, azonban az angol nyelven íródott szövegben több utalás is található a zenekar pályaútjára, szerzeményeire és ikonográfiájára – írja a Guardian angol napilap nemzetközi kiadása.
Így a hirdetésben többek között az olvasható, hogy egy „Barátságos csapat elégedettséget/kielégülést ígér (angolul Satisfaction). Amennyiben azt mondod, hogy „adj menedéket (Gimme Shelter), akkor megjavítjuk törött (Shattered) ablakaidat" – utalva a zenekar (I Can't Get No) Satisfaction, Gimme Shelter és Shattered című szerzeményeire.
Ugyanakkor az i betűn a (Hackney) Diamonds felirat felett a legendás zenekar logója, (női ajkak és nyelv) van feltüntetve. A Diamonds szó pedig utalás a Rolling Stones tavaly Madridban elkezdődött 60 éves jubileumi turnéjára. A New Musical Express brit könnyűzenei szaklap szerint a „megnyíló üzlet" elnevezését ugyanazzal a betűtípussal nyomtatták, mint amelyik a zenekar 1978-ban megjelent Some Girls című albumának a borítóján alkalmaztak, az Est 1962 felirattal pedig a zenekar megalakulásának az esztendejére utalnak.
Amennyiben valaki felhívja a Hackney Gazette-ben megjelent hirdetésben közzé tett telefonszámot, a következőképpen szóló jellegzetes cockney tájszólásban elhangzó üzenetet hallgathatjuk meg: „Ne idegeskedjen, hanem javítsa meg!"
Amennyiben pedig a böngészőnkben megnyitjuk a www.hackneydiamonds.com internetes oldalt, ugyanez a hirdetés nyílik meg a képernyőnkön, ahol e-mail-címünkkel feliratkozva kérhetjük, hogy időben tájékoztassanak minket a „megnyitó" részleteiről, azonban a honlap alján, apróbetűs szöveggel a Polydor, vagyis a zenekar lemezkiadója van feltüntetve a honlap működtetőjeként.
A jelek szerint szeptemberben megjelenő album egyébként az első szerzői albumuk lesz a 2005-ben megjelent Bigger Bang óta, és egyben az első album, amit a két évvel ezelőtt elhunyt dobosuk, Charlie Watts nélkül készítettek el.

Nyitókép: képernyőkép (www.hackneydiamonds.com)