2024. július 17., szerda

Még egy esély a beiratkozásra

Az egyetemi karokon szeptember 1-jén kezdődik az iratkozás második köre

Szeptember 1-jén kezdődik az iratkozás második köre az Újvidéki Egyetem karain. Összesen 1823 hely maradt betöltetlenül az intézmény 14 karának alap- és integrált stúdiumain: 1509 hely önköltséges, 314 pedig államilag finanszírozott. Az iratkozáshoz szükséges okmányokat szeptember 1-jétől 3-áig veszik át a tolóablakoknál. A karoktól függően a felvételi vizsgákat és a képességvizsgákat szeptember 3-a és 15-e között ejtik meg.

Az elsődleges ranglistákra a jövendőbeli hallgatók ismét csak kartól függően szeptember 6-a és 12-e között számíthatnak, a végső listákat pedig néhány nappal később teszik nyilvánossá. A leggyorsabb a Műszaki Tudományok Kara, ahol már szeptember 6-án és 7-én megejtik az iratkozást, a legutolsó pedig a Művészeti Akadémia lesz, ahol csupán 18-án regisztrálják a sikeres hallgatókat.

Az iratkozás első körében a 8590 meghirdetett hely mintegy háromnegyed részét betöltötték a hallgatók, az iratkozás után viszont az állami finanszírozású kategóriában csupán 314 szabad hely maradt. A Jogi, a Közgazdasági, a Technológiai és a Testnevelési Karon például szeptemberre egy tandíjmentes hely sem maradt. A Műszaki Tudományok Karán 119 szabad hely maradt az Inđiján létesítendő szoftver- és információs technológia stúdiumon, amely még akkreditációs fázisban van, ezért nem hirdették meg a júniusi-júliusi első iratkozási körben. Vagy ötször több tandíjköteles szabad hely maradt az egyetem karain, hiszen 1509 hely maradt betöltetlen.

A részletek felől tájékozódhatunk a www.uns.ac.rs honlapon, az upis linkre kattintva.