2024. augusztus 18., vasárnap

Három díj

Komáromi tanfolyamon jártak a szabadkai Műszaki Szakfőiskola hallgatói

A szabadkai Műszaki Szakfőiskola kilenc hallgatója vehetett részt egy, a CEEPUS program keretében megrendezett tanfolyamon Budapesten és Komáromban. Uroš Milenković, Nebojša Bašić Palković, Nebojša Horvat Cinger, Mario Horvat Cinger, Aleksandar Tatalović, Nagy Abonyi Norbert, Homolya András, Erol Živina és Aleksa Otašević a funkcionális programozásba kaptak betekintést a háromnapos budapesti és a hatnapos komáromi tanfolyam során, melynek szervezője a budapesti ELTE informatikai kara volt.

Mint megtudtam, a szabadkai főiskolán a programozás egyéb területeivel foglalkoznak, ilyen programozásról nem tanulnak. A kurzuson a funkcionális programozás alapjairól hallottak a hallgatók, akik közül hárman, Nebojša Horvat Cinger, Nagy Abonyi Norbert és Homolya András a feladatok kiváló megoldásaiért díjat is kaptak, azaz 50 ezer forintos fedezetet az IntelliFactory cég egyik tanfolyamára.

A tanfolyam nemzetközi volt, hallgatók érkeztek Bulgáriából, Magyarországról, Romániából, Szlovákiából, Ausztriából, Portugáliából, előadók pedig Chicagóból, a neves Oxford és Cambridge Egyetemről is.