2024. augusztus 18., vasárnap

Zajlik a jelentkezés

A hétvégén tartják a felvételi vizsgákat az Újvidéki Egyetem legtöbb karán – A szabadkai Magyar Tannyelvű Tanítóképző Karon és a Közgazdasági Karon jelentkezés még ma

Az Újvidéki Egyetem karaira tegnap kezdődött meg a jelentkezés. A Művészeti Akadémiára június 20-án jelentkezhettek az érdeklődők, a többi karon hétfőtől szerdáig, azaz holnapig tart a jelentkezés a felvételi vizsgára, kivéve a szabadkai Közgazdasági Kart és a szabadkai Magyar Tannyelvű Tanítóképző Kart, ahol ma van a dokumentumok átadásának utolsó napja.

Az Újvidéki Egyetem legtöbb karán a felvételi vizsgákat a hétvégén, pénteken és szombaton tartják. A szabadkai tanítóképzőben viszont a megmérettetés a képességvizsgával kezdődik szerdán, a felvételi vizsga itt hétfőn lesz, ahogyan a szabadkai Közgazdasági és Építőmérnöki Karon is. Kivételt képez a Művészeti Akadémia, ott a felvételi időszak a leghosszabb: június 23-tól július 1-ig tart.

A Mezőgazdasági Karon 565, a Bölcsészettudományi Karon 508, a Technológiai Karon 210, a Jogi Karon 180, az Orvostudományi Karon 415, a Műszaki Tudományok Karán 1000, a Közgazdasági Karon 400, a Természettudományi-matematikai Karon 672, a Művészeti Akadémián 132, a szabadkai Építőmérnöki Karon 120, a nagybecskereki Mihajlo Pupin Műszaki Karon 185, a Testnevelési Karon 120, a zombori Pedagógiai Karon 115 és a szabadkai Magyar Tannyelvű Tanítóképző Karon pedig 40 leendő hallgató tanulhat az állami költségvetés terhén.