2024. augusztus 18., vasárnap

Konkrétumok nélkül

A Mladost művelődési egyesület épületében kaphat ideiglenesen helyet a szabadkai Gyermekszínház

Csiszár László , a szabadkai Gyermekszínház Függetlenség szakszervezetének elnöke tegnap megtartott sajtótájékoztató során számolt be a Gyermekszínház körüli helyzet újabb fordulatáról.

– Állítólag a város most már nagyon komolyan veszi a problémánkat. Ígéretet kaptunk Lovas Ildikó művelődési tanácsostól, hogy amennyiben a tervek szerint halad a felújítás a Lifka mozi épületén, és a nyár végére a Kosztolányi Dezső Színház is beköltözhet oda, akkor nekünk lehetőségünk lesz szeptemberben beköltözni azokba a termekbe, amelyet most a Kosztolányi színház használ a Mladost épületében. Persze a vágyunk továbbra is az, hogy a saját termünket használhassunk, de hogy erre mikor kerülhet sor, nem tudjuk. Ezzel a tempóval haladva tényleg nem tudjuk, mikor lesz készen. Az építkezés áll. Várunk. Várjuk a további pénzek érkezését. Az igazgatónővel szinte teljesen megszűnt a kommunikációnk. A költségvetési eszközök felhasználásának ellenőrzése folyamatban van, várjuk az eredményeket. Az a benyomásunk, hogy minden nagyon lassan halad a Gyermekszínház ügyével kapcsolatban, és a legszomorúbb, hogy senki semmi konkrétumot nem mond.

Mint megtudtuk, csütörtökön új elnök került az igazgató bizottság élére miután az előző elnök lemondott, de a szakszervezet elnökének még nincs információja arról, hogy ki az új elnök.