2024. augusztus 18., vasárnap

Nyolcvanhárman szállás nélkül

A szabadkai Diákotthonban idén is túljelentkezés volt – Ha lesz pénz, épül az új szárny

A szabadkai Diákotthonba keddig lehetett jelentkezni. A 350 (130 fiú és 220 lány) férőhelyre 159 fiú és 274 lány jelentkezett, tehát 29 fiúval és 54 lánnyal több, mint amennyit el tudnak szállásolni. A túljelentkezés idén nagyobb volt, mint tavaly, amikor mintegy 70 diákkal jelentkeztek többen. Ám a Tartományi Nagyberuházási Alap már jóváhagyta a bővítésre vonatkozó terveket, amely még száz férőhelyet jelentene, viszont a gazdasági világválság miatt egyelőre nincsenek anyagi eszközök. Ahogy azt Gyivánovity Róbert igazgatótól megtudtuk, a Diákotthon új szárnyának kiépítése azonban prioritást élvez, amint lesz pénz megkezdődik a bővítés.

A jelentkező fiúknak 75, a jelentkező lányoknak pedig 85 százaléka magyar, és ahogy megtudtuk, a pontozás után a diákotthoni elszállásolás nélkül maradtak között viszont a magyarok vannak kevesebben.

Legtöbben Kishegyesről, Magyarkanizsáról, Bácsfeketehegyről, Zentáról, Bácskertesről és Bácsgyulafalváról jelentkeztek. A pályázati eredményekről július 20-án értesülhetünk.