2024. július 18., csütörtök

Ismét lesz őszi szünidő

MÁSFÉL HÉT TANÉVKEZDÉSIG

Annak ellenére, hogy az oktatási szakszervezetek ismét munkabeszüntetéssel fenyegetnek, várhatólag mégis annak rendje és módja szerint megkezdődik a 2009/10-es tanév a már júniusban meghatározott beosztás szerint.

A tartományi oktatásügyi és művelődési titkárság által hitelesített kalendárium szerint Vajdaságban szeptember elsején, kedden kezdődik az általános iskolások és középiskolások számára a tanítás.

Az első negyedév október 29-éig tart. Ismét lesz kis őszi szünet, vagyis a diákoknak és tanáraiknak október 30-a, péntek, és november 2-a, hétfő munkaszüneti nap lesz, tehát halottak és mindenszentek napján az oktatásügyi intézményekben szünetel a munka. Az első félév december 23-án fejeződik. A téli szünidő december 24-étől január 13-áig tart, azaz a második félév január 14-én, csütörtökön kezdődik. A harmadik negyedév gyakorlatilag a második félévvel egy időben kezdődik ebben a tanévben, a negyedik pedig április elsején. A tavaszi szünidő valamennyi diák számára április 2-ától 11-éig tart, mely idő alatt a Julianus és a Gergely naptár szerint ünneplő hívek egyaránt megünnepelhetik a húsvéti ünnepet, ugyanis 2010-ben egy időpontra esnek a húsvéti ünnepek mindkét kalendárium szerint. A munka ünnepe, május elseje és másodika hétvégére esik, ezért harmadika, hétfő is munkaszüneti nap lesz. A tanév utolsó tanítási napja június 11-én, pénteken lesz, a nyolcadikosok május 28-án, ugyancsak pénteken fejezik tanulmányaikat. A gimnáziumok végzősei azonban már május 21-én, a szakközépiskolák érettségizői pedig május 28-án befejezik a tanévet. A nem végzős középiskolások egy héttel tovább maradnak az iskolapadokban, számukra a tanév június 18-án fejeződik. Munkaszüneti nap lesz február 15-e, az államiság napja valamennyi diák számára.