2024. július 18., csütörtök

Képzőművészeti felkészítő Újvidéken

Szinte a tanévnyitással egyidejűleg megkezdődtek Újvidéken a képzőművészeti előkészítő órák mindazok számára, akik képzőművészeti középiskolában szeretnék folytatni tanulmányaikat.

A Szülők Fóruma szervezésében Erős Bunyik Lili festőművész és pedagógus vezeti a felkészülést, aki elsősorban az újvidéki Bogdan Šuput művészeti szakközépiskolába vagy a zentai Bolyai tehetséggondozó gimnázium keretében működő képzőművészeti szakra iratkozni szándékozó diákokra számít. Mint érdeklődésünkre elmondta, az előkészítő órák rajzból, festészetből és szobrászatból állnak. – Tanácsos idejekorán, a tanév kezdetén megkezdeni a felkészülést, akárcsak anyanyelvből vagy matematikából, mert csak így tesz szert kellő magabiztosságra a diák – mondja a felkészítő tanár. – A komoly felkészülést az is indokolja, hogy a képzőművészetet sajnos gyenge szinten tanítják az általános iskolákban, sokkal kisebb a tudásuk, mint például magyar nyelvből, vagy matematikából. Épp ezért akár hetedikes tanulók is megkezdhetik a felkészülést, bár természetesen főleg a nyolcadikosok jelentkezésére számítunk. Előnyös, hogy menet közben is lehet csatlakozni hozzánk. Jelenleg három tanulóval dolgozom, két újvidékivel és egy bezdánival, de máris jelentkeztek újak, akik októberben kapcsolódnak be a munkába – mondta.

A nem ingyenes felkészítő órákat hétvégén tartják az újvidéki Telepen, a József Attila iskolával szemben levő műteremben.