2024. július 16., kedd

Benedek Elek nyomdokain járva

A „Többsincs királyfi” meseíró pályázat vajdasági díjazottjait köszöntötték a szabadkai Városi Könyvtárban

A szegedi Somogyi-könyvtár és az Ötágú Síp Kulturális Egyesület által meghirdetett „Többsincs királyfi” című meseíró pályázat vajdasági díjazottjait köszöntötték tegnap a szabadkai Városi Könyvtárban. A Somogyi-könyvtár képviseletében Nagy Zsuzsanna könyvtáros üdvözölte az egybegyűlteket, egyben örömét fejezte ki, hogy a pályázatra beérkezett 120 pályamunka közül 45 Szabadkáról és környékéről érkezett.

A zsűri nevében Pusztai Kornélia értékelte a beérkezett pályamunkákat. Elmondása szerint a kis meseírók Benedek Elek nyomdokain haladva méltónak bizonyultak mesterükhöz, jobbnál-jobb, érdekes és fantáziadús mesék születtek, melyek színvonala miatt nem helyezéseket, hanem tolldíj-csoportokat határoztak meg, arany ezüst és bronz kategóriában.

A vajdasági díjazottak:

alsósok kategóriája – Emléklap: Darazsac Diána, Besnyi Botond; Réztoll díj: Jurcsák Hajnalka, Bencun Mia; Aranytoll díj: Rajcsányi Nazmija.

felsősök kategóriája – Emléklap: Tikvicki Dóra, Rác Dóra; Réztoll díj: Berényi Sarolta, Hugyik Lídia, Király Regina, Káposzta Anita, Toldi Tamás, Gubi Kitti; Ezüsttoll díj: Omerović Martin, Andrasity Klementina, Smit Lilla; Aranytoll díj: Korsós Karolina, Kovács Viola, Fekete Adrienn, Kövesdi Kornélia.

A díjátadók további írásra és olvasásra buzdították a kis tollforgatókat, utalva arra, hogy aki mesén nő fel, másként néz a világra, megszereti az olvasást, és egy könyvvel a kezében sohasem lesz egyedül.