2024. augusztus 18., vasárnap

Meglesz az ötven százalék

Az Óvóképző Szakfőiskola várhatóan teljesíteni fogja a tartós munkaengedély megszerzéséhez szükséges feltételeket

Úgy tűnik, megkaphatja a tartós munkaengedélyt a jelenleg ideiglenes munkaengedéllyel rendelkező szabadkai Óvóképző Szakfőiskola. Ahogy arról már beszámoltunk, ahhoz, hogy ez az intézmény tartós munkaengedéllyel működhessen, teljesíteniük kell azt a feltételt, hogy a tanári kar ötven százalékának tudományok doktora címmel kell rendelkeznie, s a hiányosságok pótlására október 1-ig kaptak határidőt. Amikor minderről legutóbb kérdeztük dr. Veselin Bunčićot , az Óvóképző Szakfőiskola igazgatóját, azt nyilatkozta, hogy náluk elméletileg megvan ez, tehát várhatóan minden rendben lesz, s amikor a minap ismét felkerestük, megerősítette ezt.

A tudományok doktora címmel rendelkezőknek állandó munkaviszonyban kell lenniük a főiskolánkon, nálunk voltak olyanok, akik vállalkozási szerződéses alapon dolgoztak. Őket felvettük állandóra, és pályázatot is kiírunk, így meglesz az ötven százalék. Tehát tulajdonképpen csak formális problémáról van szó. A tanítás továbbra is rendben fog folyni.

Kérdésünkre, hogy mennyire hat majd ki munkájukra az Egyetemi Szenátus legújabb határozata, miszerint az anyaintézmény engedélye nélkül az egyetemi tanárok nem dolgozhatnak magánegyetemeken, az igazgató elmondta, nem valószínű, hogy ez bármilyen problémát is okozhatna. Nekik is lesznek vendégtanáraik, és ha szükséges, várhatóan ők is megadják majd az engedélyt a náluk állandó munkaviszonyban lévő tanároknak.