2024. augusztus 18., vasárnap

Megismétlődött a támadás

Tegnap reggelre ismét beverték a szabadkai Kosztolányi Dezső Nyelvi Gimnázium ablakát

A vasárnap éjjeli incidens után tegnap reggelre ismét bevert ablak látványa fogadta a szabadkai Kosztolányi Dezső Nyelvi Gimnáziumba érkezőket. Ezúttal az informatikaterem ablakát zúzta be ugyanaz az illető, aki hétfő reggelre ugyanígy tett a gimnázium bejárati ajtajának ablakával. A biztonsági kamera most is rögzítette a történteket. Ahogy azt Varga Anikó igazgatónőtől megtudtuk, a felvételen ugyanolyan öltözékben, feltehetően ugyanaz az elkövető látható, aki most nem is futva távozott a helyszínről.

Az igazgatónő azt is elmondta, hogy hétfőn feljelentést tettek ismeretlen elkövető ellen a rendőrségen. A tegnapi esetről pedig újabb feljelentést kellett tenniük, amit a rendőrség külön ügyként kezel, mivel nem ugyanarról az ablakról van szó. A helyszínre mindkét esetben kiérkezett egy-egy járőr, felvették az adatokat, elvitték a biztonsági kamera rögzített anyagát, de az iskolát még semmilyen fejleményről sem értesítették. A gimnáziumban attól tartanak, hogy a támadások sorozata tovább folytatódik.

– Az elkövető láthatóan nem akar bejönni az iskolába, de hogy ennek a figyelemfelkeltő akciónak mi lehet a hátterében, nem tudjuk. Itt elsősorban nem a betört ablakokból származó kárról van szó. Megengedhetetlen, hogy aki mindennap beveri az ablakainkat, és célirányosan ezt a intézményt támadja, büntetlenül megússza. Az is kérdés, hogy miért éppen most, a tanév kezdetére időzítették ezeket az akciókat – hallottuk Varga Anikótól, aki elmondta, az iskola egyébként védett, a diákoknak nem eshet bántódásuk.

A rendőrség szóvivője elmondta, megkapták az iskolától a CD-t az első esetről, most folyik az azonosítás. A második CD-n látottakat pedig összehasonlítják majd az elsővel, hogy megállapítsák, ugyanaz-e az elkövető.

Az igazgatónő elmondta, hozzájuk még nem érkeztek információk a nyomozás kapcsán. Ezzel kapcsolatban a szóvivő elmondta, amint olyan információkról lesz szó, amiről a sértett félnek és a nyilvánosságnak is tudnia kell, értesítik mindkettőt.