2024. július 17., szerda

Magyarkanizsa a dzsessz városa

A ma kezdődő, nemzetközi hírű fesztiválon Nagy József-ősbemutató

Magyarkanizsán a XIV. Jazz, improvizatív zenei fesztivál zenés megnyitója a hagyományokhoz híven ma reggel fél kilenckor a piactéren lesz. Fellép a Miroslav Jovančić trió. Este fél nyolckor a Művészetek Házában megnyílik a Régipécsi képek című kiállítás. Megnyitja Szalai Tamás, a Pécs 2010 kulturális vezetője és Marsalkó Péter fotóművész. Este 8 órától lesz az Uri Brener és ArkadyShilkoper duó szereplése, szintén a Művészetek Házában. Ezt követi a Sho-bo-gen-zo című kamaradarab ősbemutatója, amelynek rendezője Nagy József.

Közreműködik Nagy József színész, Cecile Loyer színésznő, nagybőgőn Joelle Leandre, fúvóshangszereken Szelevényi Ákos. Majd a folytatásban jam session következik.

Pénteken a klasszikus zenei értékek jegyében szerveződik az este 8 órakor kezdődő műsor: Kurina Miklós zongoraszólója után a Dresch-Lukács duó és a BollaGábor kvartett lép fel, éjjel ismét jam session várja a közönséget, szintén a Művészetek Házában. A harmadik nap bevezetője általában népzenei karakterű, ezúttal azonban a hazai Marsija együttes inkább középkori muzsikát fog játszani. Az esti koncertet a világhírű amerikai Roscoe Mitchell Kvartett adja majd.