2024. július 17., szerda

Horror Local -- a díjazottak

Lezárult a fennállásának idén tizenötödik évfordulóját ünneplő muzslyai Sziveri János Művészeti Színpad, valamint a Sikoly irodalmi és művészeti folyóirat által kiírt Horror Local elnevezésű novellapályázat. A pályázaton vajdasági szerzők vehettek részt magyar nyelven írott novellájukkal, amelynek a címben felvetett két feltételnek kellett eleget tennie: rémtörténetnek kellett lennie, és helyi vonatkozással kellett rendelkeznie.

A beérkezett pályaművek közül a Sáfrány Attila, Szögi Csaba és Sándor Zoltán összetételű zsűri a következőket díjazta, illetve javasolta megjelenésre:

Első díjban részesül Pósa Károly Magyarkanizsáról A megfagyott muzsikusok című novellájáért. A második díjban a kishegyesi Almássy Gyula és a csantavéri Forgó Zoltán osztoznak Ágnes, illetve Csak mi vagyunk itt, más senki című pályaművükért. A díjazott alkotások mellett a zsűri a kishegyesi Tóth Annamária, a bácsfeketehegyi Simonyi Dénes és a szabadkai Móra Regina pályamunkáját javasolta megjelentetésre.

A díjazott és a megjelenésre javasolt pályaművek a Sikoly 16. számában fognak megjelenni. Az ünnepélyes díjátadásra november folyamán kerül sor Muzslyán.