2024. július 18., csütörtök

Könyvek Demszkytől

Az iskolai erőszak mindenhol gond – Budapesten és Szegeden tárgyalt a szabadkai oktatási tanácsos

Slobodan Čamprag , Szabadka oktatásüggyel megbízott tanácsosa a múlt héten Budapesten és a Szegeden járt. Budapesten az Oktató Városok Nemzetközi Szövetségének regionális konferenciáján vett részt, amelynek célja elsősorban az, hogy adatbázist hozzanak létre, és az adatbázis alapján dolgozzák ki az oktatási stratégiát, ami az egész régióra vonatkozik. Čamprag elmondta, minden ország beszámolt a nehézségeiről, közös problémaként pedig az iskolán belüli erőszak mutatkozott meg. Sok helyen a diákok oktatásával próbálják leküzdeni ezt a problémát.

Čamprag elmondta, Demszky Gáborral, Budapest főpolgármesterével is sikerült találkoznia, aki a következő év első negyedében tervez Szabadkára látogatni. Az oktatási tanácsos nem árulta el terveiket, csak annyit mondott, hogy konkrét együttműködési javaslatai vannak mindkét félnek. Demszky mintegy 120 könyvből álló csomagot ajándékozott a tanácsosnak, amelyek egy része már a héten megérkezik Szabadkára.

Čamprag szegedi látogatása alkalmával a helyi és az eszéki idegenforgalmi középiskola képviselőivel tárgyalt a két, illetve a szabadkai Közgazdasági Középiskola közös, határon átívelő projektumának megvalósításáról.