2024. augusztus 18., vasárnap

Garden-gála

Vajdasági zeneszerzők műveit népszerűsítik majd

A Garden Quartet kamaraegyüttes tegnap Budapesten lépett fel. A hét elején pedig telt ház előtt nagy sikerű gálakoncertet tartott Szabadkán. A műsor első felében karácsonyi hangulatot teremtő műveket interpretáltak, Vivaldi Tél című művét és Corelli Concerto Grossó ját hallhattuk, Elor Emina színművésznő pedig egy szonettel és egy monológgal állt közönség elé.

A szünet után jól ismert, újévi vigasságot idéző szerzeményeket adott elő az együttes, Strauss- és Lehár-műveket, polkákat, keringőt. Kivetítőn láthattuk a Pannónia Fotóklubnak a város jellegzetes épületeiről készült fényképeit, a színpadon pedig a Fiesta Plus táncklub táncosai keringőztek.

Az együttesnek idén Szabadkán nem volt önálló hangversenye, ez volt itt az első egész estés koncertjük. Ahogy azt Tóth Imrétől megtudtuk, különböző rendezvényeken felléptek. Arra is volt példa, hogy esküvőn zenéltek, vendégszereplésből sem volt hiány, többször jártak külföldön is. A gálakoncerthez hasonló jellegű hangversenyt az év végén a nagykikindaiak is élvezhetik. A jövő évben a vidéki fellépéseken lesz a hangsúly, nyitni szeretnének a határon túli magyar közösségek felé, és terveznek egy magyarországi koncertsorozatot is, amelyen elsősorban vajdasági magyar és szerb zeneszerzők műveit népszerűsítik majd.