2024. október 7., hétfő

Oktatás multimédiás eszközökkel

A péterrévei általános iskola a környék egyik legjobban felszerelt tanintézménye lett

A péterrévei Samu Mihály Általános Iskola a Bethlen Gábor Alap pályázatán jelentős anyagi támogatást nyert az iskola multimédiás infrastruktúrájának fejlesztésére. Ennek köszönhetően tavaly az új iskolaépület mindegyik szaktanteremében video-kivetítőket szereltek fel.

– Az iskolában akár 10-11 tanulócsoport számára is lehet egyidejűleg és napi rendszerességgel olyan tanórát vagy egyéb foglalkozást szervezni, amelyben multimédiás oktatási segédanyagot használunk. Ehhez adottak az előfeltételek, mert az intézményben eleve szaktantermi oktatás folyik, s mindegyik tanteremben széles sávú internet is van. A hatékony oktatást segíti majd a rövidesen megérkező, pályázati támogatásból beszerzett interaktív iskolatábla is – tudtuk meg Beretka Ferenc igazgatótól.

Az iskolában a közelmúltban egy országos informatikai fejlesztés eredményeként két önálló digitális szaktantermet szereltek fel, a mostani pályázati támogatásból pedig mikrofonokat és fejhallgatókat is vásároltak, így az egyik szaktanterem nyelvi laborként is szolgálhat, ezáltal várhatóan javulni fog a nyelvoktatás hatékonysága. Mivel az iskolában a magyar tannyelvű tagozatokban a két kötelező idegen nyelv mellett szerbül is tanulnak a diákok, a korszerű műszaki felszerelés minden bizonnyal megkönnyíti majd nyelvtanulást.

A korábban vásárolt és az újonnan üzembe helyezett műszaki eszközöknek köszönhetően a péterrévei Samu Mihály Általános Iskola a környék egyik legjobban felszerelt iskolája lett: a felsősöknek 14 felszerelt tanterem jut, és az informatikai tanterem korábbi felszerelésének a megöröklésével az alsós kisdiákok is gazdagabbak lettek egy digitális tanteremmel.

Beretka Ferenc azt is elmondta: az utóbbi három évben növekszik az elsősök száma az iskolában, az idén például 32 gyerekkel többen iratkoztak be, mint tavaly. A diákoknak közel a fele a sikeres romabeiskolázásnak köszönhetően ült iskolapadba, de jöttek elsősök az utóbbi időben betelepült koszovói roma családokból is. Az igazgató szerint sok helyi roma szülő a Magyar Nemzeti Tanács ingyenes tanszercsomagjának köszönhetően íratta gyermekét magyar osztályba.