2024. augusztus 18., vasárnap

Kizöldült iskolaudvar

Komoly renoválási munkálatok a szabadkai Jovan Mikić iskolában – A tornaterem még felújításra vár

A Kertváros helyi közösséggel évek óta jó az együttműködése a szabadkai Jovan Mikić Általános Iskolának. Ez alkalommal a helyi közösség az intézménynek 20 fenyőfacsemetét adományozott, amelyet nagy buzgalommal kedden a 8. b osztály el is ültetett az iskola udvarában. Zajlik egy másik akció is, a Regionális Hulladéktároló Kft.-től hulladéktárolókat kaptak, és folyik a gyűjtési akció. A diákok papírt és PET palackokat gyűjtenek.

Évtizedekig jelentősebb felújítás nem volt, de az elmúlt három évben nagy munkálatok zajlottak az iskolában. A tetőszerkezetet teljesen kicserélték a tartomány és helyi önkormányzat támogatásának köszönhetően. Két átriumukat is felújítottak, amelyek korábban nem voltak használatban. Sikerült felújítani a napközit, a technikatermet, készült egy új informatikai kabinet és könyvtár. Az utóbbiak számára régi helyiségeket újítottak fel, olyanokat, amelyeket korábban egyáltalán nem használtak.

– Tavaly sikerült a köztársasági Oktatási Minisztériumtól jelentős összeget, 20 millió dinárt kapnunk, amelyből az iskolánk külső falainak burkolatát újítottuk fel, valamint az ablakokat és a bejárati ajtókat tudtuk kicserélni – hallottuk Juhász Etuska igazgatónőtől. – A Tartományi Oktatásügyi Titkárságtól 1 millió 700 ezer dinár kaptunk, amivel sikerült a vizes gócok egyik részét felújítani. Van még egy rész, ami még felújításra vár. Fájó pontunk a tornaterem állapota. A tornatermet 1973-ban építették, azóta nagyobb felújítása nem volt. Már látszik a padlózaton, az öltözőkön is, hogy elkelne már egy alapos rendbetétel.