2024. augusztus 18., vasárnap

Túl a félidőn

Március 31-éig lehet jelentkezni a Szülőföldön magyarul pályázatra

Ahogy azt Dobó Mártától, a CMH Iroda munkatársától megtudtuk, a korábbi évek pályázóinak számát tekintve eddig a lehetséges pályázóknak közel fele adta át kérelmét a Szülőföldön magyarul pályázatra, azaz az oktatási-nevelési, továbbá tankönyv- és taneszköz-támogatásra, valamint a hallgatói támogatás igénylésére.

– A pályázók száma évről-évre csökken. Vajdaság szintjén körülbelül 17 ezer szülő jelentkezik, és ez mintegy 24 ezer gyereket jelent. Az egyetemi hallgatók száma 440 körül mozog – hallottuk.

A pályázatra mindazok jelentkezhetnek, akik alap- vagy középfokú tanulmányaikat magyar tannyelven folytatják, illetve azok a hallgatók, kik felsőfokú tanulmányaikat részben vagy egészben magyar nyelven folytatják. Az oktatási-nevelési támogatás 20 ezer forintnak megfelelő dinárösszeget, a tankönyv- és taneszköz-támogatás 2400 forintnak megfelelő dinárösszeget, a hallgatói támogatás pedig 2800 forintnak megfelelő dinárösszeget jelent. A félidőn már túl vagyunk. A pályázók március 31-éig jelentkezhetnek. A formanyomtatványok a vajdasági CMH irodák bármelyikében beszerezhetők vagy letölthetők a www.cmh.org.rs honlapról.