2024. augusztus 18., vasárnap

Tavaszi zsongás a Népkörben

Lemezbemutató turné – Húsvéti játszóház a szabadkai Népkör MMK-ban

Immár 12 helyen mutatta be a január 22-ei megjelenése óta a Juhász zenekar a második, gyerekeknek szánt CD-jét, a Heje-huja vigalom című lemezt. Juhász Gábor elmondta, Vajdaságban és Magyarországon is jártak, mintegy 1000 szabadkai, bajai, horgosi, szegedi, békéscsabai, magyarkanizsai, kispiaci, csókai, tornyosi, hajdújárási gyerek hallgatta meg a lemezen szereplő dalokat. Legközelebb április 4-én tartanak ismét lemezbemutató koncertet. Budapestre a Táncháztalálkozóra kaptak meghívást, a Budapesti Tavaszi Fesztivál keretében 15 órakor a Pap László arénában lesznek hallhatóak a Heje-huja vigalom dalai.

A CD már több mint 200 példányban elkelt, de az érdeklődők még mindig hozzájuthatnak a Népkör irodájában és az ajándékboltban is kapható. Ide kapcsolódó hír, hogy a találkozón a Népkör Róna táncegyüttese is ott lesz. A Martin Szövetség műsorában györgyfalvi koreográfiájukat mutatják be. A műsorba mindig az előző év legjobb koreográfiáit válogatják be.

Virágvasárnap, április 5-én 11 órakor ismét kitárja kapuit az Aranykapu Játszóház. A gyerekek a Népkör nagytermében elleshetik a tojásfestés csínját-bínját, húsvéti díszeket készíthetnek, a fiúk locsolóverseket tanulhatnak. A Népkörben emellett keddenként és csütörtökönként tartanak kézműves foglalkozásokat, húsvét közeledtével természetesen az ünnephez kapcsolódó tárgyakat készítenek.