2024. július 18., csütörtök

Vasárnap dupla koncert

A Szabadkai Filharmónia Palicson és a Gerontológiai Központban is fellép

A Szabadkai Filharmónia vasárnap két koncertet is tart. Az egyiket Palicson délután 5 órai kezdettel a Zenepavilonban, a másikat este 7 órai kezdettel Szabadkán, a Gerontológiai Központ nagytermében.

– A Zenepavilon a Filharmónia számára nem mindennapi helyszín, egyrészt azért, mert már egy jó ideje nem játszottunk Palicson, másrészt pedig mert maga a Zenepavilon egy különleges helyszín. Valamikor régen a Szabadkai Filharmónia rendszeresen koncertezett Palicson a Zenepavilonban. Ezt a szép hagyományt szeretnénk feleleveníteni, hogy azok, akik Palicsra látogatnak, séta közben élvezhessék a zenét. A vasárnapi koncert éppen ennek a szándéknak lesz az előhírnöke. Jövőre tavasszal és nyáron ugyanis koncertsorozatot szeretnénk megszervezni – tudtuk meg a pénteki sajtótájékoztatón Miroslav Jovančićtól, a Szabadkai Filharmónia elnökétől.

Többek között Strauss-, Brahms-, Đorđe Karaklaić-műveket adnak elő, illetve ismert slágerdallamok is felcsendülnek.

A másik, esti koncertnek a filharmónia népszerűsítése a célja. A Gerontológiai Központban a koncert nyitott mindenki számára, de elsősorban az időseknek szeretnének kedveskedni vele.

Vesna Pajić, a Gerontológiai Központ igazgatónője rámutatott, igyekeznek minél színesebbé tenni lakóik és tagjaik, szolgáltatásaik felhasználóinak életét, így számos programot szerveznek nekik. A Szabadkai Filharmónia zenével teszi szebbé az idősek vasárnapját.