2024. július 17., szerda

„A Magyar Szóval nőttem fel”

Villáminterjú Almásy Csillával, napilapunk 5000. lájkolójával
Almásy Csilla

Napilapunk internetes kiadása 2010. augusztus 16-án hozott létre csoportot a Facebook közösségi portálon és csupán hét hónap elteltével a csoport tagsága meghaladta az ötezres lélektani határt. A statisztikák szerint óránként 2 új taggal gyarapodik csoportunk és 19 országból követik lapunkat a Facebookról. Az újvidéki Almásy Csilla csütörtökön az 5000. olvasónkként csatlakozott a Magyar Szó internetes kiadásának facebookos csoportjához. Magáról a következőket mondta:

– Hosszú kihagyás után visszatértem az egyetemre, jelenleg a diplomamunkám írom és munkát keresek. Az Újvidéki Egyetem BTK Magyar Nyelv és Irodalom Tanszékének a hallgatója vagyok. Korábban férjem magánvállalkozásában segítettem, valamint gyermekeimmel foglalkoztam.

Mióta olvassa a Magyar Szót?

– A Magyar Szóval nőttem fel, hiszen nagyapám, Kalapis Zoltán éveken keresztül a napilap főszerkesztője volt. Gyermekként állandóan a szerkesztőségben voltam, de a családi házunkban is folyton jelen volt a napilap. Ebben a légkörben nőttem fel.

Kedvenc rovat?

– Nincs, igaz az irodalmi rovatot mindig elolvasom.

Online vagy nyomtatott kiadás?

– Mindenképpen a napilap online változatát követem. Két gyermek mellet próbálom megírni a diplomamunkám, ami pedig nem igazán ad lehetőséget, hogy több különféle aktivitást belefoglaljak a napi teendőim közé. Az online kiadás mindig hozzáférhető, és ha nem is veszem meg a lapot, mindig tudom követni, hiszen a Facebookon az ismerőseim mindig lájkolják az érdekesebb cikkeket. Sokkal könnyebb így követni a sajtót.

Napilapunkat miért illeti meg a Like (tetszik) klikk?

– A Magyar Szó hangulatváltása miatt. Megfiatalodott a légkör. Pezsgés indult meg a lapban és a lap körül is. Ebben nagyon fontos szerepet játszik a napilap elektronikus változata és a facebookos profil is. Közelebb hozza a fiatalokat, aminek köszönhetően már olyan személyek is olvassák a Magyar Szót, akik korábban nem érdeklődtek iránta. Ezt nagyon fontos lépésnek tartom.