2024. július 17., szerda

A hetilap arculata nem fog változni

Friedrich Anna a Családi Kör új főszerkesztője
Friedrich Anna: Lépésről lépésre igazodunk majd az olvasóink igényeihez

Friedrich Anna személyében új főszerkesztője van a Családi Kör hetilapnak. Mint azt az új főszerkesztőtől megtudtuk, múlt heti kinevezése nem érintette váratlanul, ugyanis hosszú idő óta a munkát Habram Mária volt főszerkesztővel úgy osztották meg, hogy mindketten szerkesztői feladatokat láttak el.

– Néhány évre visszamenőleg úgy osztottuk meg a munkát, hogy miközben Habram Mária pályázatokon dolgozott, én szerkesztői feladatokat láttam el. Jelenleg olyan kiszélesedett munkafeladatok várnak ránk – különféle akciókat szervezünk –, amelyek Mária személyében teljes embert kívánnak. Az alapító, a Családi Kör Kft. ezért tette hivatalossá kinevezésemet – nyilatkozta lapunknak az új főszerkesztő.

Mint megjegyezte, a hetilapban csapatmunka folyik, hiszen egy olyan magánlapról van szó, ahol minden lépést mérlegelni kell és a médiapiaccal kapcsolatos gondolatokat jól át kell gondolni annak érdekében, hogy az olvasók elfogadják a hetilapot.

– A médiapiaccal kapcsolatos lépéseinket jól át kell rágnunk és újra kell mindig gondolnunk, hogy olyan lapot tudjunk készíteni, amelyet az olvasók örömmel vesznek kézbe. Ezeknek az elvárásoknak, követelményeknek a Családi Kör szerkesztősége és munkatársai haladéktalanul meg akarnak felelni – mondta Friedrich Anna.

Lapunknak elárulta, hogy kinevezésével a hetilap arculata nem fog változni, csupán új akciókat fognak bevezetni és igyekeznek még közelebb kerülni olvasóikhoz.

– Mivel már hosszabb ideje részt vettem a Családi Kör szerkesztésében, kinevezésem nem fog látványos változást hozni, hanem inkább lépésről lépésre igazodunk majd az olvasóink igényeihez – szögezte le az új főszerkesztő.

Friedric Anna 1972 óta foglalkozik újságírással, korábban napilapunk munkatársa volt, a belpolitika rovat, valamint a hétvégi melléklet szerkesztőjeként is, a Családi Körnél pedig 14 éve dolgozik.

– Annak idején kihívásnak tekintettem a hetilap szerkesztői-riporteri felkérését. Függetlenül attól, hogy a Magyar Szóban évekig szerkesztői feladatokat láttam el, a hetilapszerkesztés a kreativitás tekintetében más jellegű munkát takart, ez pedig egy újságíró számára mindig kihívást jelent – emlékezett vissza első munkanapjaira a főszerkesztő.

Habram Mária 18 évig állt a szerkesztőség élén, a volt főszerkesztő ezentúl projektmenedzserként dolgozik a szerkesztőségben.