2024. július 17., szerda

Hármastalálkozó – Duna menti kultúrnap

BEZDÁN

A bezdáni Pulzus civil szervezet július 30-án hetedszer rendezi meg a magyar–horvát–szerb határ menti régió hagyománnyá vált kulturális találkozóját, a Hármastalálkozót. A Duna menti kultúrnapon csaknem száz standon egész napos kézműves kiállítás tekinthető meg, a délutáni kulturális program keretében pedig magyarországi, horvátországi és szerbiai hagyományápoló csoportok, valamint művelődési egyesületek mutatják be népviseletüket, néptáncaikat, felfedve egy-egy szeletet évszázados kultúrájukból.

A rendezvény nem csupán látnivalóval kedveskedik a vendégeknek, hiszen a kulináris élvezeteknek hódolók is megtalálhatják az ínyükre valót a szabad tűzön sült grillcsirke, bográcsos bableves, a bezdáni halászlé vagy a helyi vadászegyesület által elkészített vadas ételek, valamint a kézműves asszonyok által készített édességek között. A rendezvény pop- és rockkoncertekkel zárul.

Az évente több ezer vendéget megmozgató multikulturális megmozdulással a szervezők erősíteni hivatottak a művészeti irányzatok békés együttélését, a másság megbecsülését, nyelvben és kulturális tekintetben is.