2024. július 19., péntek

Nem vagyunk egyedül!

Nem látlak címmel jelent meg a csantavéri Zabos Regina énekesnő első saját dala

A csantavéri Zabos Regina, Geszti Péter együttesének, a Geszti Produkciónak egyik vokalistája, szólóprojektet indított, és december 29-én debütált a Nem látlak című első saját dalával.

Az énekesnő életében a zene gyermekkora óta jelen van, az élete részét képezi. Tehetsége korán megmutatkozott, hiszen már általános iskolában sorra nyerte a különböző zenei versenyeket. A Szabadkai Zeneiskola jazz-tanszaka befejezése után Székesfehérváron a Kodolányi János Egyetem jazz-ének szakán, majd a budapesti MZTSZ Kőbányai Zenei Stúdió zongora szakán tanult. 2015-ben megnyerte a Fehérvár Hangja elnevezésű megmérettetést, majd az I. Golden Voice Hungary Országos Énekversenyt pop kategóriában, mindemellett a 2020-as Dal című zenés műsor nyertes dalának a háttérénekeseként is remekelt, két évvel később a magyarországi X-Faktor zenei tehetségkutató show-műsor egyik énektanára lett, most pedig a Geszti Produkciónak egyik bájos vokalistájaként színesíti a zenekart, és sorra járja a koncerteket.

Zabos Reginával korábban másfél évvel ezelőtt beszélgettem. Az akkori nyilatkozatában elárulta: a jövőbeli célja, hogy elismert előadó legyen, saját zenékkel és lemezekkel. Úgy tűnik, az énekesnőnek megvalósulni látszanak az álmai, hiszen nemrégiben megjelent az első dala, ami számos pozitív visszajelzést kapott, így megerősítést nyert, hogy jó úton halad, a rengeteg befektetett munkájának is beérett a gyümölcse.

Beszélgetőtársunk egy melankolikus hangvételű, érzelmes, szinte már szívbemarkoló dallal debütált szólóénekesként. A szerzemény a fájdalomról, az elhagyásról és a megpróbáltatásokról szól.

– Hosszú út vezetett el odáig, hogy a már régóta bennem lakozó, elnyomott érzelmeket le merjem írni, ki merjem mondani, illetve fel merjem vállalni. A dal szövegének papírra vetésekor mindvégig arra törekedtem, hogy önazonos maradjak, ezért azokról az érzésekről szerettem volna beszélni, ami igazán fáj, ami nyomja a lelkem. Valójában szülői elhagyásról van szó, amelyet már egész pici koromban megéltem, és mély sebeket okozott bennem – mondta teljes őszinteséggel az énekesnő, majd hozzátette, a szerzemény megszületése után hatalmas kő esett le a szívéről. Megkönnyebbült, s úgy érezte, azzal, hogy felvállalta az érzéseit, talán másoknak is segíthet.

– Gyanítom, hogy szinte mindenki átélte már, milyen az, amikor elhagyták, akár közeli családtagja, akár a párja. Tudom, mekkora fájdalommal jár ez az időszak, épp ezért, a dalom által tudatni szerettem volna mindenkivel, hogy nincsenek egyedül ezekkel a kihívásokkal. Az volt a célom, hogy a velem hasonló cipőben járó emberek azonosulni tudjanak a dalommal, érezzék ezt valamiféle támasznyújtásnak – hangsúlyozta beszélgetőpartnerünk, majd elárulta, boldogsággal tölti el, hogy végre sikerült bátorságot gyűjtenie ahhoz, hogy kiálljon magáért, és megmutassa a ,,nagyvilágnak”, ki is Zabos Regina valójában.

Mint megtudtuk, a Nem látlak című dalt a szerző a múlt év elején kezdte el írni, és közel egy évre volt szükség, mire a szerzemény elnyerte a végső formáját.

– Mindvégig csodás emberekkel dolgoztam együtt, akik hittek abban, amiben én is hiszek. A hangszerelésért Pink Edvárd és Péter Dávid Ferencz volt a felelős, Lukács Lilla dalszövegíró támogatásával pedig a szövegeim még őszintébbé és szebbé válhattak, Lilla mindvégig mellettem állt és mindent megtett azért, hogy a szavak a megfelelő helyükre kerüljenek a dalban – emelte ki interjúalanyunk.

Mint azt Zabos Regina mondta, már javában készül az idei év kihívásaira. Céljai közt szerepel, hogy kialakítsa a saját irányzatát és megmutassa az embereknek, hogy valójában milyen stílust is képvisel, hogy mi az, ami igazán saját magát tükrözi. Persze a jövőben szeretne új dalokat is megjelentetni, de a legnagyobb álma, hogy egyszer saját zenekarral járhassa a világot.

 

Nyitókép: Facebook/Zabos Regina oldala