2024. október 16., szerda

Vajdaságban ülésezik a Magyar Rektori Konferencia

November 15-én szerb–magyar rektori fórumot tartanak majd Újvidéken

Juhász Bálint, a tartományi képviselőház elnöke tegnap fogadta dr. Dubéczi Zoltánt, a Magyar Rektori Konferencia főtitkárát. Megbeszélésük témája a magyarországi felsőoktatási intézmények rektorait tömörítő Magyar Rektori Konferencia soron következő ülése lesz, amelyet november 14-én és 15-én Szabadkán és Újvidéken tartanak meg. 
– Nagy megtiszteltetés, hogy a testület, amely fontos szerepet játszik a magyar oktatáspolitika alakításában, ismét Vajdaságot választotta összejövetele helyszínéül, ezzel is tanújelét adva annak, hogy tagjai számára fontosak a határon túl élő honfitársaik is – emelte ki Juhász Bálint, aki hozzátette:
– Meggyőződésem, hogy a szabadkai Magyar Tannyelvű Tanítóképző Kar, amely az első napon a rektori összejövetel helyszínéül szolgál, jó házigazdának bizonyul, és magas színvonalon megad majd minden logisztikai segítséget az összejövetelhez – mondta a tartományi képviselőház elnöke a tegnapi találkozón, amelyen részt vett dr. Halasi Szabolcs, a szabadkai Magyar Tannyelvű Tanítóképző Kar nemzetközi együttműködési kérdésekkel megbízott dékánhelyettese is.
Mint elhangzott, az ülés második napján Újvidéken, a rektorátuson együttes szerb–magyar rektori fórumot tartanak majd. Mint Juhász Bálint emlékeztetett rá, dr. Dejan Madićtyal, az Újvidéki Egyetem rektorával való minapi találkozóján megelégedésüknek adtak hangot a Magyar Rektori Konferencia itt megrendezésre kerülő ülése és az Újvidéki Egyetemnek a magyarországi felsőoktatási intézményekkel kialakult együttműködése kapcsán – olvasható egyebek között a közleményben.

 

Nyitókép: Ótos András felvétele