2024. augusztus 1., csütörtök

Fekete és erős

Zenés produkcióval ünnepelte születésnapját az Újvidéki Színház

Az Újvidéki Színház rock-, pop-, rap-, kabaré- és operaballada számokból összeállított zenei produkcióval ünnepelte a 47. születésnapját. A Klemm Dávid és Erős Ervin komponálta zeneszámok a Fekete, a Tom Sawyer kalandjai, a II. Edward, a Till Eugenspiegel, az Óz, a nagy varázsló című előadásokból csendültek fel az ünnepi produkcióban, amelyet Puskás Zoltán állított össze Fekete és erős címmel.

A születésnapi produkció egyik jelenete (Fotó: Bozsoki Valéria)

A születésnapi produkció egyik jelenete (Fotó: Bozsoki Valéria)

A ragyogó születésnapi rendezvényen az Újvidéki Színház szinte egész társulata, valamint kollégáik a Szabadkai Népszínházból és az Újvidéki Művészeti Akadémia színnövendékei is bizonyítottak. Ferencz Ágota és Gombos Dániel színművészek voltak a műsorvezetők. Gombos Dániel az egyes műsorszámok között, a rá jellemző szellemességgel, Klemm Dáviddal és Erős Ervinnel beszélgetett érdekes színházi zeneszerzői munkájukról, a színészekkel és a rendezővel való együttműködésükről.

A járványügyi helyzettel összhangban csak korlátozott számú néző élvezhette a vidám zenés összeállítást, a kicsit sem egyszerű alkalmi koreográfiát, a színészek kiváló zenei teljesítményét, amelyre az Újvidéki Színház művészei már rászoktattak bennünket.

A fellépő művészek és színinövendékek (Fotó: Bozsoki Valéria)

A fellépő művészek és színinövendékek (Fotó: Bozsoki Valéria)

A 47 éves székvárosi művelődési intézmény februárban gazdag műsorral várja a hűséges nézőket. Az Egy fedél alatt c. koprodukciós előadás bemutatójára kerül sor, az Újvidéki Színház társulatának néhány újabb előadásai közül pedig a nagyérdemű megnézheti a Rinocéroszok, A paravánok, a Parasztopera és a Piszkos Fred, a kapitány c. előadást, valamint a Veszélyeztetett madarak tánca címűt, amely a CID-UNESCO Nemzetközi Táncszövetség Újvidéki Tagozatának produkciója, és ismét láthatja A vörös postakocsi c. kiváló előadást.