2024. szeptember 3., kedd

A hétvégén debütál a Kung Fu Panda 3

Bemutatják a hétvégén a kínai és az észak-amerikai mozikban a Kung Fu Panda 3 című családi animációs filmet, az Oriental DreamWorks kínai-amerikai stúdió első nagyszabású produkcióját

Amikor 2008-ban bemutatták a DreamWorks Animációs Stúdió Kung Fu Panda című egészestés animációs filmjét, a kínaiak úgy érezték, egy hollywoodi stúdió kinyújtotta a kezét országuk kulturális értékei felé. A pandahős azonban meghódította a kínai kasszasikerlistát, míg a helyi animációk messze lemaradtak mögötte.

Így Jeffrey Katzenberg, a DreamWorks animációs műhely vezetőjének ajánlatát egy amerikai-kínai animációs stúdió létrehozásáról már tárt karokkal fogadták Kínában. Katzenberg egy új Kung Fu Panda-sorozat és más egészestés animációs filmek közös gyártását javasolta, a partnerek pedig örültek, hogy olyan kínai animációk készülnek majd, amelyek világszerte sikerre számíthatnak.

A magyar mozikban március 17-től látható Kung Fu Panda 3 kínai forgalmazásánál az Oriental DreamWorks és a DreamWorks újabb marketingfogásokat is bevet a bevétel és nézőszám növelésére. A kínai élelmiszerboltokat ellepték a kungfupandás gabonapelyhes dobozok és egy közösségi oldalról le lehet tölteni a film rajzait. A produkciót emellett két változatban is vetítik: egy angol nyelvű szinkronnal, amelyhez Jack Black, Angelina Jolie, Jackie Chan és más világsztárok adták a hangjukat és mandarin nyelven, közismert helyi sztárokkal. A két verzióban a szereplők szájmozgása és mimikája is eltérő a nyelvhez alkalmazkodva.

Mint Katzenberg elmondta, a kínai mozisok először úgy kalkuláltak, hogy a bevétel 80 százalékát az angol nyelvű változat hozza majd, 20 százalékát pedig a mandarin. „De aztán megmutattam nekik a két különböző verziót, ami teljesen megváltoztatta a véleményüket" - mesélte.

A stúdiófőnök szerint a Kung Fu Panda 3 kasszasiker lesz Kínában, mivel „a sorozatot és a főhőst is nagyon szereti a kínai közönség".

Az új epizódban Po találkozik elveszettnek hitt apjával, és együtt indulnak új kalandok felé.