2024. július 17., szerda
IFFR LIVE

A rotterdami fesztivál filmjei Szabadkán

A szabadkai Eurocinemában is láthatunk néhány filmet az idei Rotterdami Nemzetközi Filmfesztiválon bemutatott alkotások közül. Hollandiában a fesztivál január 27-e és február 7-e között zajlik, a szabadkai moziban január 29-e és január 31-e között zajlanak a fesztivál filmjeiből a vetítések. Az IFFR Live elnevezésű programban, azaz abban, hogy a rotterdami fesztivállal egy időben máshol is bemutassanak válogatást a filmekből, mintegy 45 európai város vesz részt. A közönség mindenhol öt filmet láthat, amelynek a világpremierje lesz a 44. IFFR-n. Szerbiában ez a szabadkai Eurocinema mellett a belgrádi Fontana és a niši Kupina moziban történik meg. A filmvetítés után a közönség az interneten keresztül üdvözölheti a Rotterdamban levő rendezőt és a filmes csapatot.

A szabadkai Eurocinemában január 29-én 20 órakor az As i open my eyes című francia–tuniszi–belga film lesz látható, január 30-án 16 órakor a Model című dán–lengyel alkotás, majd 20 órakor a Préjudice című belga–luxemburgi–holland film. Január 31-én 16 órakor a La novia című spanyol–német alkotást vetítik, a program pedig 20 órakor a The garbage helicopter című svéd film vetítésével zárul.

Ahogy arról már hírt adtunk, az idei Rotterdami Nemzetközi Filmfesztiválon bemutatott alkotások között találjuk Tolnai Szabolcs palicsi rendező Minotaurusz című filmjét is.