2024. július 29., hétfő

Kiállítás az Interetno hangulatával

Megközelítőleg ötszáz munka érkezett idén a szabadkai Népkör MMK Ex Libris pályázatára

Hétfőn este Szabadkán, a Szabadegyetemen, kiosztották a díjakat azoknak a fiatal alkotóknak, akik munkái díjat nyertek a Népkör MMK Ex Libris pályázatán. Ezzel együtt megnyílt a nemzetközi gyermekrajz kiállítás is, amelyet az érdeklődők két hétig tekinthetnek meg.

Az egybegyűlteket Takács Márta, a Népkör MMK elnöke üdvözölte. Mint elmondta, az előző években az Interetno fesztivál idején tartották meg a díjkiosztót, ezúttal viszont később nyílt meg a pályázat, ezért erre az eseményre is később kerülhetett sor. Hozzátette, hogy ez nem is baj, hiszen így az ilyen borongósabb őszi napokon is felidézhetjük az Interetno fesztivál szívmelengető hangulatát. A kiállítást Kern Sólya Mária, a szabadkai városi képviselő-testület elnöke nyitotta meg, hangsúlyozva, hogy értékes munkákat láthatunk a kiállításon, amelyek nemcsak alkotóikat, hanem a pedagógusokat is dicsérik. A továbbiakban Boros György képzőművész ismertette a Nora Evetović festőművész, Molnár Imre-Mirko képzőművészeti pedagógus, valamint Vékony Lajos keramikusművész alkotta zsűri döntését, és kiosztotta a díjakat. A bírálóbizottság díjazta a legjobb kollekciót is, valamint különdíjakat osztott az eredményes grafikai felkészítő munkáért is.

Mint hallottuk, idén 497 munka érkezett, 8 országból, 26 iskolából, ezekből a bírálóbizottság 273-at ajánlott kiállításra. A díjkiosztón fellépett a Népkör MMK kamarakórusa, a Csiripelő is.