2024. július 20., szombat

A bor

Jövő héten megkezdődnek az idei Tanyaszínház próbái

A 38. Tanyaszínház nyári turnéjának a küszöbén áll, ezért megkérdeztük Magyar Attilát, a Tanyaszínház főkoordinátorát, hogy idén mire számíthat a vajdasági közönség.

– Gárdonyi Gézának A bor című darabját László Sándor rendezésében tűzzük műsorra. Reményeink szerint egy önfeledt, szórakoztató előadással rukkolunk elő. Június 27-én költözünk ki Kavillóra, és szokás szerint megpróbáljuk belakni a helyet. A tervek szerint július 20-án lesz az első előadás és 24-25 helyszínre látogatunk el – ismertette az Újvidéki Színház színésze.
– Július 25-én, szombaton lesz Kavillón a hivatalos bemutató, ahová nagy szeretettel várunk mindenkit. A Tanyaszínház a Magyar Nemzeti Tanács kiemelt rendezvényei közé sorolandó és a kulturális stratégiának köszönhetően újra eljutunk Bánátba is. Emellett meghívást kaptunk Magyarországra a kapolcsi Művészetek Völgye fesztiválra és Zsámbékra. A társulat gerincét, mint minden évben, az akadémiai színművészeti hallgatók adják, de egy-két amatőr színész is társul hozzánk. Idén is lesz élő közvetítés, mégpedig augusztus 14-én, pénteken Topolyán a Sat-Trakt jóvoltából – tudtuk meg Magyar Attilától, aki hozzátette, hogy hamarosan kiderül a komplett útirány is.