2024. július 20., szombat

Kezdődnek a Bezdáni Színházi Napok

Szombaton a bácsgyulafalvi Petőfi Sándor Művelődési Egyesület színjátszóinak előadásával kezdődik a hagyományos, sorrendben 28. alkalommal megrendezésre kerülő Bezdáni Színházi Napok. A 18 órakor kezdődő Az éjjeli pávaszem és A rút kiskacsa mesejátékot Vörös Imelda rendezte.

Október 4-én, vasárnap 19 órakor a szabadkai Népszínház előadásában láthatja a közönség Szerbhorváth György: Van valami bejelentenivalója című vígjátékát, Csernik Árpád rendezésében.

Október 9-én, pénteken 19 órakor a helyi Petőfi Sándor Művelődési Egyesület színjátszói bemutatják Louis Feydeau Faroktól fölfelé című komédiáját, amelynek rendezője Foki István.

Október 11-én, vasárnap 19 órakor kezdődik a nagybecskereki Madách Színház műkedvelői által bemutatásra kerül Georges Feydeau: Az úr vadászni jár című vígjáték. A darabot Lilijana Ivanović rendezte. A rá következő szombaton, október 17-én 19 órakor a péterrévei Karinthy Frigyes Színjátszókör a vendég a Humorzsák – kabaré elnevezésű összeállítással, amelyet Bezdán szülötte, Bosnyák Mária rendezett.

A Színházi Napokat október 18-án, vasárnap a helyi Petőfi Sándor Művelődési Egyesület műkedvelői zárják a 19 órakor kezdődő, Foki István rendezte Zenés nosztalgiaesttel.

Jegyek a helyszínen vásárolhatók 150 dinárért. A bérletjegy ára 500 dinár.

Az idei Bezdáni Színházi Napok támogatója a Bethlen Gábor Alap, a Szekeres László Alapítvány, a Tartományi Művelődési és Tájékoztatási Titkárság, valamint Zombor Város önkormányzata.