2024. július 20., szombat
SZOMBATON KIÁLLÍTÁSMEGNYITÓ

Hivatásos színjátszásunk 70 éve

A jubileum jegyében zajlik idén A délvidéki magyar színjátszás napja rendezvénysorozat. Szombaton 18 órakor Színházünnep címmel nyílik kiállítás a szabadkai magyar hivatásos színjátszás hetven éve alkalmából. A kiállítást Káich Katalin színháztörténész és Kovács Frigyes színművész, rendező nyitják meg. A Jadran előcsarnokában 19.15-kor A Népszínház 70 éve című kiállítást nyitja meg Ágoston Pribilla Valéria, Szabadka polgármesterének kulturális tanácsosa és Zoran Maksimović, a Vajdasági Színházi Múzeum igazgatója. A Jadran színpadon 19.30-kor Kosztolányi Dezső Édes Annája lesz látható Czajlik József rendezésében.

Vasárnap 25-én, 19-kor az Újvidéki Színházban játssza az Édes Annát a Népszínház Magyar Társulata. Szabadkán 19.30-kor, a Jadran színpadon a Lyudmila Razumovskaya Haza (Kući) című műve alapján készült produkciót láthatja a közönség a Népszínház Szerb Társulatának előadásában, Mia Knežević rendezésében.

Hétfőn 26-án, 19.30-kor a Jadran színpadon a Zentai Magyar Kamaraszínház társulatának szakmai bemutatójára kerül sor. A béka című előadás Csáth Géza azonos című novellájának és naplóinak felhasználásával készült, rendező Andrej Boka.