2024. július 17., szerda
DESIRE CENTRAL STATION

Tizenhat előadás az idei színházi fesztiválon

Tizenhat előadást láthat a közönség az idei Desiré Central Station nemzetközi regionális kortárs színházi fesztiválon november 28-a és december 6-a között Szabadkán. A fesztivál nyitóelőadása az Oliver Frlić rendezte Ristić-komplexus című produkció lesz 19 órakor a Jadran színpadon. Ez a ljubljanai Szlovén Ifjúsági Színház, a rijekai Ivan Zajc Horvát Nemzeti Színház, a belgrádi Bitef, és a skopljei MOT közös produkciója. Ezt követi 21 órakor a Kosztolányi Dezső Színházban a szabadkai Népszínház Koštana című előadása Urbán András rendezésében. Másnap 19 órakor a Kosztolányi Dezső Színházban a belgrádi Bitef Színház Az antikrisztus rövid története című Urbán András rendezte előadás lesz látható, 20.30-kor a Jadran Színpad a kijevi Dakh Daughters Rózsák című előadásáé lesz, a rendező Vlad Troickij. Hétfőn, november 30-án 19 órakor a Jadran Színpadon a közönség az Újvidéki Színház Bánk bán című előadását nézheti meg Urbán András rendezésében. 21.30-kor a Kosztolányi Dezső Színházban egy franciaországi produkció kerül színpadra, a Rózsabors című, a rendező Christian Lucas. December 1-jén, kedden 19 órakor a Jadran Színpadon az Újvidéki Színház Neoplanta című előadását láthatjuk, melynek rendezője Urbán András. 21 órakor pedig a budapesti Frenák Pál Társulat mutatja be Birdie című produkcióját a Kosztolányi Dezső Színházban. Koncepció és koreográfia: Frenák Pál. Szerdán 19 órakor a Jadran Színpadon a rijekai Ivan Zajc Horvát Nemzeti Színház Állatfarm című előadását tekinthetik meg a nézők Urbán András rendezésében. Ezt követően 21 órakor a Kosztolányi Dezső Színházban a kolozsvári GroundFloor Group Parallel című produkciója lesz látható. Koncepció és koreográfia: Sinkó Ferenc. Rendező: Sinkó Ferenc és Leta Popescu. Csütörtökön ismét egy koprodukcióban készült előadás kerül színpadra 19 órakor a Jadran Színpadon: a belgrádi Mikser, az Újvidéki Egyetemi Kultúrközpont és a Fast Forward Dogville című előadása, melynek rendezője Kokan Mladenović. 21 órakor az Urbán András rendezte Ivanovék karácsonya című előadást láthatjuk a Kosztolányi Dezső Színházban. Ez a Kolozsvári Állami Magyar Színház produkciója. Pénteken 19 órakor a Jadran Színpad a Belgrádi Nemzeti Színház Hazafiak című előadásáé lesz. A rendező Urbán András. 22 órakor pedig a Kosztolányi Dezső Színházban a bolgár Ivo Dimcsev I cure című produkcióját láthatják az érdeklődők. Szombaton egy előadás lesz: a ljubljanai Via Negativa Manipulációk című produkciója 19 órakor kerül színpadra a Kosztolányi Dezső Színházban. A rendező Bojan Jablanovec. A fesztivált december 6-án, vasárnap a Kosztolányi Dezső Színház Tolnai Szabolcs rendezte Exodus című előadása zárja 19 órai kezdettel.

Fordítást lehetőség szerint biztosítanak.

A jegyfoglalás és jegyvásárlás 2 helyszínen történik, a Kosztolányi Dezső Színház pénztárában (telefon: 531-991, nyitva tartás: hétköznap: 10.00–13.00 és 17.00–19.30, szombaton: 10.00–13.00) és a Jadran Színpadnál (mindennap: 15.00–19.30), valamint a ticket@desirefestival.eu e-mail címen. A teljes árú jegy 350 dinárba kerül, a diákjegy/nyugdíjasjegy/szakmai jegy 250 dinár. A fesztiválbérlet 3700 dinár.

És lehetőség van 4+1 kedvezményre is: 4 jegy megvásárlása esetén az ötödiket ajándékba adják (5 különböző előadásra szóló jegy esetén). A Koštana és az Exodus című előadások belépőinek ára egységesen 200 dinár.

A Desiré Central Station fesztivál az Európai Fesztivál Szövetség EFFE (Európa a Fesztiválokért, a Fesztiválok Európáért) minősítését viseli a 2015/2016-os évadban.