2024. szeptember 3., kedd

A dzsesszfesztivál második napján

Szabadkán a szerdai nap is a dzsessz jegyében telik – sztárvendégek a Finucci Bros Quartet Magyarországról

A Jazzik nemzetközi dzsesszfesztivál második napján is lesznek nyitott műhelymunkák. Tíz és tizenhárom óra között a szabadkai Zeneiskolában énekesekkel foglalkozik Jelena Jovović Belgrádból. Őt követi Miroslav Karlović dobórája, ezzel egyidejűleg pedig az iskola koncerttermében Aleksandar Dujin tart egyórás zongora-előadást. A tornateremben 14.20-tól 15.30-ig ismét Jasna Jovičević mutatja meg miért jó a jóga a zenészeknek, a koncertteremben pedig 16 és 17 óra között Jazz talk címmel tart műhelymunkát a magyarországi Finucci Bros.

A fesztivál főprogramja a szerdai napon is 20 órakor kezdődik és a Jadran színpadon zajlik. Először a belgrádi Dirty Minds mutatkozik be, tavaly ugyanis ők nyerték meg az Ifjúsági Fesztivál legjobb dzsessz-szerzeményének járó díjat, amelyet épp a Jazzik szervezői ítéltek oda, és magába foglalta a Jazziken való fellépés lehetőségét. Utánuk következik az újvidéki Aleksandar Dujin Quartet, a főműsort pedig a magyarországi Finucci Bros Quartet zárja, azaz Balogh Roland és Balogh Zoltán zenekara, akik fúziós dzsesszt játszanak.

A mai nap, és egyben a fesztivál is, egy laza élő zenés esttel végződik a Sax kávézóban, ahova Buga és barátai várják a dzsesszkedvelőket.