2024. szeptember 4., szerda

Gene Simmons: A Nirvana nem lehet legenda

A Kiss frontembere szerint az, hogy Kurt Cobain kiadott egy-két lemezt, még kevés ehhez

„Attól, hogy meghaltál, még nem váltál zenei legendává” – nyilatkozta Gene Simmons a Kiss frontembere, aki így kommentálta a zenei színtéren uralkodó állapotokat és az új zenésznagyságok hiányát.

A Team Rock Radio rádióállomásnak nyilatkozva Simmons meggyőződésének adott hangot, hogy a világ nem kap olyan új zenekarokat, amilyen egykoron a The Beatles volt, sem pedig olyan legendás zenészeket, amilyen Prince. Ennek oka szerinte, hogy a zeneiparban nincs egy olyan támogatási rendszer, amely segítené azokat, akik hosszabb karriert terveznek.

Mint mondja, az interneten terjedő zenéről szóló történet egy lenyűgöző kísérlet, de annak végső teljesítménye csekély.

Az 1958 és 1983 közötti időszakot az ezt követő évekkel összehasonlítva elmondta:

„Nézzük. Elvis Presley, The Beatles, Rolling Stones, The Who és sokan mások. Azután, a hetvenes években jött az Aerosmith, a Kiss, a Led Zeppelin. De 1984-től errefelé nem tudunk megnevezni egyetlen sztárt sem, aki ezektől nagyobb lenne. Itt persze, nem azokra gondolok, akik egy vagy két lemezt kiadtak, hanem olyanokra, amilyen a Queen vagy az AC/DC volt. Nincsenek ilyenek, egy sem”.

Példaként a Nirvana frontemberét Kurt Cobaint és Amy Winehouse-t említette, akik szerinte nem tekinthetők zenei ikonoknak.

„Kurt Cobain? Nem. Egy vagy két lemezről beszélünk, ez nem elegendő. Amy Winehouse? Itt is egy-két lemezről van szó, ami kevés. Attól, hogy halott vagy, még nem lettél zenei legenda. Nem” – mondta.