2024. szeptember 4., szerda

Az Exit a tíz legjobb fesztivál között

Az újvidéki Exit bekerült Európa tíz legjobb fesztiválja közé. Az angol szavazók döntöttek így, a nagy presztízsű nemzetközi fesztiválmegmérettetésen, az UK Festival Awards idei versenyén. Az Exit bekerült a Best Oversees Festivals – legjobb külföldi fesztivál kategóriába, olyan rangos könnyűzenei rendezvényekkel mérettetett meg, mint a belgiumi Tomorrowland, az ausztriai Snowbombing, a spanyolországi Benicassim. Az internetes szavazáson az idén rekordszámú – 575 ezer – fesztiválrajongó voksolt, ami 20 százalékkal több, mint a múlt évben. Ezenkívül a zenei ipar képviselői, újságírók is leadják szavazatukat.

Mint az UK Festival Awards honlapján olvasható, a legjobb fesztiváloknak odaítélt díjat azért alapították, hogy elismerést kapjon az a kulturológiai, gazdasági és szociális hatás, amelyet egy-egy fesztivál gyakorol arra a közegre, ahol megszervezik.

Az Exit bekerült a legnagyobb fesztiválok megmérettetésébe, az European Festival Awards díj esélyesei közé is, a jelölteket decemberben teszik közzé, a győztest pedig januárban hirdetik ki.