2024. szeptember 1., vasárnap

Búcsúztattuk a nyári fesztiválszezont Szegeden

Szeged koronát tett az idei fesztiválszezonra: a Coca-Cola SZIN közönsége négy napon át élvezte a nyár utolsó nagy buliját. A Szegedi Ifjúsági Napok évről évre töretlen népszerűségnek örvend, a zárónapon már ki kellett tenni a „telt ház” táblát, és a péntek is közel állt ehhez. Az idei fesztivál sem maradt el a korábbi évek hangulatától, a „nagy nyárzáró” ismét felejthetetlen élményeket hozott.

Ótos Annabella felvétele

Ótos Annabella felvétele

A Coca-Cola SZIN az egyik legjobb magyar fesztiválhelyszín, mivel mindössze pár lépésre van Szeged központjától, mégis egy különleges világot teremt az Újszegedi Partfürdő fákkal árnyékolt, medencékkel csalogató területén. Dzsúdló a színpadról is megjegyezte: „Imádom Szegedet, mert lelke van” – mondta, hozzátéve, hogy nincs is ennél jobb nyárzáró fesztivál. Az idei SZIN különlegessége volt, hogy több fellépőnek erős szegedi kötődése is van. Diaz, a Wellhello frontembere például gyerekkora óta a szegedi kézilabdásoknak szurkol, most is egy Pick Szeged mezben lépett színpadra, amit három sportoló barátja ajándékozott neki. A Honeybeast is élvezte a „hazai pálya” előnyeit, de az egyik legnagyobb show-t Pogány Induló hozta a színpadra, aki egyedi nagyzenekaros produkcióval állt elő a bp Nagyszínpadon. A nemzetközi sztárok sem maradtak el a meglepetésekkel. Armin van Buuren például Szegeden mutatott be egy eddig nem látott show-t, ahol a szerencsés kiválasztottak közvetlenül a színpadon élvezhették a fellépését. Zara Larsson is különleges élményt hozott a szegedi közönségnek, amikor a régi slágerek mellett új lemezének dalait is előadta.

Ótos Annabella felvétele

Ótos Annabella felvétele

A Coca-Cola SZIN idén is felhívást tett közzé a tudatos jelenlét megélésére a „Légy Jelen!” mozgalommal, amely a telefonmentes koncertek élményére hívta fel a figyelmet. Bár nem volt kötelező, sokan egyetértettek abban, hogy egy-két pillanatot érdemes megörökíteni, de a teljes élményt csak akkor lehet átélni, ha a figyelem nem oszlik meg a telefonhasználattal. Zara Larsson is kifejtette véleményét: „Ott kell lenned, jelen kell lenned, és meg kell tapasztalnod a pillanatot.”

Szombaton megtelt az Újszegedi Partfürdő, ahol Azahriah zárta a programot a Nagyszínpadon, hatalmas tömeg előtt. A zárónapon a ByeAlex és a Slepp, a Bagossy Brothers Company, Beton.Hofi és számos más fellépő gondoskodott a fantasztikus hangulatról.

 

Vasárnap hajnalban lezárult az idei nyári fesztiválszezon, de már most beírhatjuk a naptárba, hogy 2025-ben augusztus 27-30. között újra Szegedre hív a Coca-Cola SZIN. Az első jegyek szeptember 1-jén 15 órától kedvezményes áron lesznek elérhetők. További információk a www.szin.org oldalon.

Nyitókép: Ótos Annabella felvétele