2024. július 17., szerda

Jótékonysági célú focitorna

TOPOLYA
A díjazott csapatok

Ifjúsági Kupa 2009 elnevezéssel tartottak jótékonysági labdarúgótornát március 28-án Topolyán, a mezőgazdasági középiskola sportcsarnokában.

A megmérettetésen 12 csapat vett részt, és az általuk befizetett nevezési díjat a szervezők a Bethesda Szeretetszolgálat napközijének ajándékozták.

A két szervezőt, Harkai Hunort és Pintér Tibort arról kérdeztem, hogy honnan ered a jótékonysági torna ötlete:

P. T.: – Részt vettünk egy jótékonysági tornán Hajdújáráson, amit Kikity Márió szervezett, és itt a csapatok által befizetett összeget a helyi Lurkóház kapta meg. Nekünk is megtetszett az ötlet, és Hunorral úgy gondoltuk, hogy Topolyán is meg lehetne szervezni.

Hogyan zajlott a torna?

P. T. : – A torna egy napig tartott, 9-től 19 óráig. A csapatokat négy csoportba osztottuk, és kétszer 10 perces negyeddöntőket játszottak, az elődöntők és a döntő pedig kétszer 15 percesek voltak. A csapatok nagyon sportszerűen játszottak, konfliktus nélkül zajlottak le a mérkőzések, amelyeken 3 hivatásos bíró fújt. Főleg bácskai községekből érkeztek a résztvevők, de jött egy szegedi együttes is, Topolyát pedig két csapat képviselte.

Ki bizonyult a legjobbnak?

H. H.: – A topolyai Baravics csapata lett az első, második helyen Palics, a harmadikon pedig Kishegyes csapata végzett. A fair play díjat a szegedi gárda érdemelte ki. A díjakat Bábi Attila, Topolya polgármestere, Laczkovics Károly, Topolya község sportfelelőse, Lestár Tibor, a topolyai Vöröskereszt titkára és Predrag Lalović, a Topolyai Sportszövetség elnöke adták át. A nyertes csapat egy serleget kapott, amit Vándorkupának neveztünk el, és ők fogják továbbvinni a következő tornára.

Miből tudtátok fedezni a torna költségeit?

H. H.: – Helyi vállalkozóktól szedtük össze a támogatásokat, mivel a csapatok által befizetett 1000 dináros nevezési díjat a Bethesda kapta meg. A torna támogatói név szerint a topolyai helyi közösség, a Kolos fuvarozóvállalat, a topolyai mezőgazdasági középiskola, a Smartcom, a Citroën Auto As, a Lav sörgyár, a Poquepsee kávézó, a Bormax, a Vöröskereszt, a Pannónia Print, a Bácska pékség, a Baravics hentesüzlet és a Konti italkereskedés.

És a folytatás?

P. T.: – A nyár végén szeretnénk szervezni egy újabb tornát, de ez alkalommal több csapat részvételével, és a mérkőzések két helyszínen fognak zajlani. Ha jól tudom, akkor időközben Márió is szervez egy tornát Szabadkán.

Emellett szeretnénk felvenni a kapcsolatot más községek fiataljaival, és segíteni nekik, hogy ők is szervezzenek hasonló tornákat, mert sok olyan szervezet van, amelyeknek jól jön a támogatás.