2024. október 7., hétfő

Helyesbítés helyett

Atlétika

Úgy kezdődött, hogy a Zenta Atlétikaklub, a ZAK egyik vezetőségi tagja eljuttatta szerkesztőségünkbe a hétvégén megrendezett országos serdülő bajnokságának eredményeit.

A titkárnőnk begépelte, s a súlylökés helyett súlyemelést írt, s ezt ketten, a szerkesztő és a lektor sem vette észre. Úgy folytatódott, hogy hétfőn késő délután kiderült, mégsem három, hanem négy országos csúcs dőlt meg a zentai versenyen. A ZAK tagja fel is ment a szerkesztőségbe, s megkérte a tördelőt, hogy írja oda a negyedik rekordot is. Odaírta, a szövegben át is javították. Időszűke, kapkodás, mellékletek tördelése miatt a címben maradt a „Három országos csúcs”... Ezzel azonban még nem volt vége, ugyanis kedd reggel kiderült, hogy a zentai aranyérmesek közül kimaradt Habram Emese neve, aki 300 méter gáton 45,2 másodperces idővel a dobogó legfelső fokára állhatott fel, Dejan Dević, akinek a neve Dekićként jelent meg, pedig gerelyhajításban lett első 49,4 méteres dobásával. Hogy a titkárnő rontotta el, vagy a klub által leadott lista volt hibás, ebben az esetben teljesen mindegy. Mindenkit érzékenyen érint a dolog, ha valamit elér, s arról nem, vagy rosszul számolnak be az újságban. Emesétől és Dejantól elnézést kérünk, s reméljük, hogy a jövőben még jobb eredményeket érnek el, amelyekről természetesen beszámolunk majd.

Ami pedig a cikkben megjelenő hibákat illeti, azokhoz több embernek (titkárnő, szerkesztő, lektor, tördelő, korrektúr, ZAK vezetőségi tag) jól összehangolt, egységes csapatmunkájára volt szükség. Elnézést a hibá(k)ért.