2024. október 7., hétfő

Guinness-rekordot érő kiemelés

Asztalitenisz
A zentai Branislava Popov

A csókai Saša Dumnić és a zentai Branislava Popov nyerték meg a hétvégén Nagybecskereken megrendezett serdülő-kvalifikációsversenyt. Dumnić a döntőben Nagynémedi Valentint győzte le, Popov pedig Aleksandra Savić ellen nyert 3:1-re.

A versenyről talán annyit érdemes elmondani, hogy a Szerbiai Asztalitenisz-szövetség (STSS) minden bizonnyal bekerülhetne a Guinness-rekordok könyvébe, ugyanis olyan rosszul készítette el a kiemelést, hogy a lányoknál az első nyolc kiemelt közül csak kettő(!) jutott be a 2. fordulóba, s ha az első 16 kiemeltet vesszük, akkor még siralmasabb az arány, ugyanis közülük mindössze hárman jutottak be a 16 közé.

A totóban régen nemcsak az nyert, aki az összes eredményt eltalálta, hanem az is, aki egyetlenegy meccs végeredményét sem találta el. Mit lehet erre mondani? Talán csak annyit, hogy az STSS-nek nem sok kellett… A fiúknál sem volt sokkal jobb a helyzet, ugyanis az első négy helyezett közül csak Ivor Katićot emelték ki, a válogatott(!) Nagynémedi és Dumnić, akik ott voltak a serdülő-Európa-bajnokságon, nem kerültek be még a 16 kiemelt közé sem.

Serdülők kvalifikációs versenye, végeredmény, fiúk: 1. Saša Dumnić (Obilić – Törökkanizsa), 2. Nagynémedi Valentin (Obilić), 3–4. Halász Krisztián (Obilić) és Ivor Katić (Kikinda), 5–8. Dario Valjan (Versec), Dejan Ocokoljić (Prva Petoletka – Trstenik), Cservik Krisztián (Topolya), Marko Popović (Arilija) stb.

Lányok: 1. Branislava Popov (Zenta), 2. Aleksandra Savić (Dunacséb), 3–4. Ágoston Tamara (Zenta) és Minja Radević (Ókér), 5–8. Suzana Mendergiš (Obilić), Gordana Zečević (Radnički – Újvidék), Tóth Klaudia (Topolya) és Ivana Kohanec (Dunacséb).