2024. október 7., hétfő

A sereghajtó győzte le a Dinamót

Focicronika

A tapasztalt fogadók legtöbbször mindenkit óva intenek attól, hogy az éllovas és az utolsó helyen álló csapat mérkőzésére bárki is pénzt tegyen, ugyanis nagyon sűrűn megtörténik, hogy a bajnokság főesélyese pont a biztos kieső ellen képtelen nyerni. Így történt ez Horvátországban is, ahol a zágrábi Dinamo tíz veretlen mérkőzés után (kilenc győzelem, egy döntetlen) a 11. fordulóban a sereghajtótól, a találkozó előtte mindössze egy ontos Zagrebtől kapott ki minimális arányban.

A Dinamónak különösebb izgulnivalója még így sincs, ugyanis az üldözői, a Cibalia és a Karlovac 2:2-es döntetlent játszottak (igaz, a Šibenik nyert és pontszámban beérte a Cibaliát), így a zágrábi együttes előnye még mindig jelentős, hét pontot tesz ki.

A legnagyobb előrelépés: Šibenik – A spliti Hajduk stadionjából, ha csak egy ponttal is távoznak, a šibenikiek minden bizonnyal nagyon elégedettek lettek volna. A találkozón azonban a Hajduk játékosai rengeteg helyzetet elpuskáztak, a vendégek pedig éltek az alkalommal, és nem egy, hanem három ponttal a tarsolyukban hagyták el Splitet. Ezzel a győzelemmel a Šibenik feljött a táblázat harmadik helyére, s csak rosszabb gólkülönbsége miatt nem előzte meg a második helyezett Cibaliát.

A legnagyobb visszaesés: Zadar – Kiváló alkalmuk volt a záraiaknak, hogy egy győzelemmel csatlakozzanak az élcsoporthoz, hiszen az Inter vendégeként léptek pályára, amely az elmúlt hat fordulóban hat vereséget szenvedett el. A Zadar 3:1-re vezetett, jól is játszott, ám aztán egy huzamosabb ideig tartó „áramszünet” miatt 4:3-ra veszítettek, és visszacsúsztak a 11. helyre.

A forduló játékosa: Miroslav Šarić – Az Inter neki köszönheti, hogy megfordította a Zadar elleni mérkőzést, hiszen Šarić mesterhármast ért el a találkozón. Az utolsó gólját a ráadás percében lőtte, amely egyben az Inter győzelmét is jelentette.

A 11. forduló eredményei: Inter Zaprešić–Zadar 4:3, Lokomotiva–Croatia Sesvete 3:2, Slaven Belupo–Istra 1961 3:0, Cibalia–Karlovac 2:2, Varteks–Međimurje 3:0, Zagreb–Dinamo 1:0, Rijeka–Eszék 1:1, Hajduk–Šibenik 0:1.

A sorrend: 1. Dinamo 28, 2. Cibalia 21, 3. Šibenik 21, 4. Karlovac 20, 5. Rijeka 18, 6. Eszék 18, 7. Slaven Belupo 17, 8. Lokomotiva 16, 9. Hajduk 15, 10. Varteks 14, 11. Zadar 14, 12. Međimurje 13, 13. Inter Zaprešić 11, 14. Istra 1961, 15. Croatia Sesvete 6, 16. Zagreb 4 pont.