2024. október 7., hétfő

Krasić a Milant választaná

LABDARÚGÁS
A szerb Miloš Krasić egy piruett után emlékezetes gólt lőtt a Manchester Unitednek

A szerb válogatott tagja, Miloš Krasić nemzetközi porondon az egyik legjobb mérkőzését játszotta le a moszkvai CSZKA színeiben kedden este a Bajnokok Ligája 4. fordulójában: az orosz együttes Manchesterben 3:3-as döntetlent játszott a 2008/2009-es Bajnokok Ligája-kiírás döntősével. Krasić az egész mérkőzésen kiválóan játszott, s teljesítményét az első félidő 31. percében lőtt góljával koronázta meg.

Annak ellenére, hogy a vendégeknek kétgólos előnyük volt (3:1), a moszkvaiaknak mégsem sikerült a nagy haditett, vagyis a győzelem, ami miatt csökkent az esélyük a legjobb 16 közé jutásra. Azzal, hogy az MU a mérkőzés végén kétszer is eredményes volt, az angolok bebiztosították a továbbjutást a csoportból, emellett megőrizték 22 találkozó óta tartó hazai veretlenségüket: Sir Alex Ferguson csapata utoljára 2005. február 23-án veszített az Álmok Színházában, vagyis az Old Traffordon. Akkor Crespo góljának köszönhetően a Milan nyert Manchesterben, azóta ez a bravúr senkinek nem sikerült.

A Manchester United–CSZKA Moszkva mérkőzés végeredményét Valencia alakította ki a ráadás második percében, így a vendégek egy ponttal a tarsolyukban utazhattak haza.

– Elégedett vagyok a teljesítményemmel, és mások is, hiszen a mérkőzés után közölték velem, hogy engem választottak meg a találkozó legjobb játékosának. Jól játszottam, gólt is sikerült szereznem. A csapatunk az első perctől kezdve felvette a mérkőzés ritmusát, és a legjobbkor lőttük a gólokat. Bebizonyítottuk, hogy a CSZKA bármelyik európai csapattal képes felvenni a versenyt, egyenlő ellenfélként tudunk bárki ellen játszani. Lehet, hogy az utolsó negyedórában elrontottuk a csapatról addig alkotott jó benyomást, mivel addigra egy kicsit lazítottunk és el is fáradtunk. A Manchester ezt azonnal észrevette és kihasználta: két gólt kaptunk az utolsó percekben, ennek ellenére nagyon elégedettek vagyunk a döntetlennel. Az utolsó percben kapott gólt azonban nehezen felejtjük majd el – nyilatkozta Krasić a B92-nek.

Krasić kedden lépett életében először pályára az Old Traffordon, és nem sok hiányzott, hogy az ő vezetésével a moszkvaiak okozzák a forduló legnagyobb meglepetését. Krasić az utóbbi időben kiválóan játszik a CSZKA színeiben, s most már szinte biztos, hogy a november elsején 25. születésnapját ünneplő játékos a téli átigazolási időszakban elhagyja az orosz csapatot.
– Sajnos sem az orosz bajnokságban, sem a Bajnokok Ligája B csoportjában nem állunk az élen. Ami engem illet, én úgy gondolom, hogy van még idő januárig. Igen sok kombináció szóba került már, a klubom is kapott már néhány ajánlatot, de jelen pillanatban még nem tudom megmondani, hogy hol folytatom. Fontos, hogy a klubban és a válogatottban is megfelelően teljesítsek, remélem, minden rendben lesz. Hiszem, hogy a jövőben még többet fejlődhetek, s bízok benne, hogy a moszkvai klub vezetősége hajlandó lesz elengedni, amennyiben jó ajánlatot kapok. Most a legfontosabb, hogy véget érjen az orosz bajnokság és a Bajnokok Ligája csoportköre, utána beszélhetünk majd a pályafutásom folytatásáról – mondta Krasić, aki hozzátette, van egy klub, amelyik kiemelkedik a többi közül:

– Azok közül a klubok közül, amelyek szóba kerültek, biztos, hogy az olasz Milant választanám. Nagyon boldoggá tesz, hogy egy olyan nagy klubnál, mint a Milan, szóba került a szerződtetésem. Persze mint mondtam, legjobb, ha megvárjuk az átigazolási időszakot – fejezte be mondandóját a Kosovska Mitrovicán született középpályás, aki 2001 és 2004 között az újvidéki Vojvodinát erősítette.

Névjegy

Név: Miloš Krasić

Születési idő: 1984. november 1.

Születési hely: Kosovska Mitrovica

Magassága: 185 cm

Klubjai: Trepča – Kosovska Mitrovica (1998–1999), Vojvodina – Újvidék (1999–2004), CSZKA Moszkva (2004–?)

Mezszáma: 17-es

Válogatottság száma: 26

Válogatottbeli gólok száma: 2 (Litvánia és Ausztria ellen)

Legnagyobb sikerei: UEFA-kupa-győzelem (2005), orosz bajnok (2005 és 2006), orosz kupagyőztes (2005 és 2006), orosz Szuperkupa-győzelem (2006 és 2007)