2024. október 7., hétfő

Érdekes párharcok

ASZTALITENISZ

A férfi- és a női Szuperliga hétvégi fordulójának több mérkőzése is csemegének ígérkezik az asztaliteniszt kedvelőknek, hiszen Szabadkán a célként a playoffba, vagyis a négy közé kerülést kitűző Spartacus a tavalyi elődöntős Partizant fogadja. Amennyiben Kószó Attila és a Čonić testvérek, Danijel és Denis jó napot fognak ki, bárkit képesek legyőzni, így a Nemanja Ignjatov vezette vendégeknek nem lesz könnyű dolguk, ha a teljes zsákmányt szeretnék megszerezni. Nagykikindán rendezik a bánáti rangadót, a Kikinda–Banat mérkőzést, amelynek az az érdekessége, hogy tavaly a nagykikindai Marko Petkov még a Kikindát erősítette, az idén pedig már a nagybecskereki Banat tagjaként áll asztalhoz.

A nőknél a forduló rangadóját ma (szombaton) 17 órától Törökkanizsán rendezik, ahol az Obilić az idén a várakozásoktól kicsit elmaradva teljesítő Zentán fogadja. A Tápai Éva vezette zentaiaknak már van két vereségük (Vojvodina, Stari Grad) és egy döntetlenjük (Topolya), de a törökkanizsai vendégszereplés sem ígérkezik könnyűnek, hiszen a Katarina Golić, Aleksandra Radonjić, Márkus Katalin trió hazai pályán kiválóan és eredményesen játszik.

A férfi-Szuperliga hétvégi programja (szombat): Spartacus–Partizan (17 óra), Versec–Crvena zvezda (18 óra), STAK–Vojvodina (10 óra), Kikinda–Banat (18 óra), Smederevo–Stenes (19.30).

Nők (szombat): Obilić–Zenta (17 óra), Josip Kolumbo–Stari Grad (16 óra), a Vojvodina–Dunacséb mérkőzés lapzárta után ért véget, a Versec–Csóka és a Topolya–Banat meccseket elhalasztották.

Tápai Éva, a Zenta első számú játékosa. Fotó: Dejan Vuković