2024. október 8., kedd

A nők közel voltak az éremhez, a férfiak fényévekre

ASZTALITENISZ-EB, SZENTPÉTERVÁR – A Fehér/Erdélyi 4:3-ra, a Grujić/Karakašević 4:0-ra kapott ki a negyeddöntőben

Nem sikerült az éremszerzés a szerbiai női és férfiválogatott tagjainak párosban a Szentpéterváron zajló Európa-bajnokságon, miután a negyeddöntőben az Erdélyi Annamária és Fehér Gabriella alkotta páros 4:3-ra kikapott a fehérorosz ellenfelétől, a Slobodan Grujić és Aleksandar Karakašević kettős pedig simán, 4:0-ra veszített az osztrák és holland játékos alkotta duó ellen. A férfi párosnak esélye sem volt, nem úgy a nőinek. Habár nagyon rosszul kezdtek és az első három szettet elveszítették, utána nagyon közel kerültek a négy közé jutáshoz, vagyis az éremhez.

Nagyon sajnáljuk és szomorúak vagyunk, de azért megmutattuk, hogy jól játsszuk a párost, és ebben a versenyszámban az európai elithez tartozunk.

Az elveszített negyeddöntő után nem mosolyogtak, de reméljük, lesz még alkalmunk arra, hogy a győzelem után lássuk őket nevetni: Fehér Gabriella és Erdélyi Annamária

Amikor ebédeltünk, Veronika Pavlovics odajött hozzánk és azt mondta, hogy le a kalapot előttünk, mivel 3:0-s játszmaállásnál és 10:8-as vezetésnél ő és a párja is azt hitte, hogy majd rontani fogunk. Nem ez történt, ugyanis mi tovább küzdöttünk, és a végén egy jó mérkőzést játszottunk. Valószínű, ha az első három játszma közül csak egyet is megnyerünk, akkor máshogy alakult volna a találkozó végeredménye, de sajnos ezt már nem lehet visszacsinálni – nyilatkozta Fehér Gabriella a Magyar Szónak, majd hozzátette, hogy nagyon hideg van Oroszországban, téli kabátban mennek mindenhová, ami számára igen furcsa a spanyol klíma után. A magyarországi női válogatott tagjai csapatban már szereztek egy (ezüst)érmet, s pénteken délelőtt egy újabb medállal gazdagodott Tóth Krisztina és Póta Georgina gyűjteménye, mivel párosban könnyedén bejutottak az elődöntőbe.

Eredmények, férfiak, páros, 4. forduló: Pető/Jevtović–Csen/Gárdos (osztrák) 0:3, Karakašević/Grujić–Kuzmin/Szakcsov (orosz) 3:0. Negyeddöntő: Schlager/Kenn (osztrák/holland)–Karakašević/Grujić 4:0 (7, 4, 6, 7).

Nők páros, negyeddöntő: Erdélyi/Fehér–Ve. Pavlovics/Fadejeva 3:4 (–9, –5, –10, 10, 9, 5, –7), Tóth/Póta (magyar)–Li Qian/Kotikina (orosz) 4:0 (3, 4, 7, 7).