2024. október 8., kedd

Csókai győzelem

SPORTMIX

ASZTALITENISZ

A női Szuperliga 5. fordulójának utólag lejátszott mérkőzésén a Csóka fölényes győzelmet aratott a nagykikindai Flip felett, s ezzel öt forduló után továbbra is százszázalékos teljesítménnyel, a Zenta és a Vojvodina társaságában a táblázat élén áll.

Női Szuperliga, 5. forduló: Csóka–Flip (Nagykikinda) 6:0

Eredmények: Kormányos Kitti–Kristina Tot 3:0, Sanja Bečejski–Teodora Adamović 3:0, Hajnal Dorottya–Jadranka Tot 3:0, Sanja Bečejski–Kristina Tot 3:2, Kormányos Kitti–Jadranka Tot 3:0, Hajnal Dorottya–Teodra Adamović 3:1.

Amatőrök figyelmébe

A Zentai Asztalitenisz Klub értesíti az érdekelteket, hogy az idén is megrendezi az amatőrök asztalitenisz csapatbajnokságát, a Gladiolus ligát. A bajnokságot 2 erősségi csoportban szervezzük, a csapatok maguk határozzák meg, hogy az erősebb, vagy a gyöngébb csoportban akarnak-e indulni.

Csapatonként 2-4 játékos nevezhető, a versenyt Davis-kupa rendszerben játsszák (2 egyéni, 1 páros, 2 egyéni, 3 győzelemig). A bajnokság 2008. november 3-án kezdődik. A mérkőzéseket hétfőn esténként játsszák, este fél 9-től fél 11-ig. Benevezési díj 4000 dinár csapatonként. Benevezési határidő 2008. október 27.-e, 20 óra. Benevezni lehet a zentai pingpong klubban minden hétfőn 19-től 21 óráig.

Részletes fölvilágosítás a jelzett időben a Zentai Asztaliteniszklub termében, vagy a 024/815-484-es telefonon kapható.

KOSÁRLABDA

Európai rajt szerbekkel és magyarokkal

A férfi Eurokupa (volt Uleb-kupa) első selejtezőkörével és a női Euroliga csoportküzdelmei első fordulójával indul az európai kosárlabda idény. A legrangosabb férficsapatok is már rajtra készek, hisz az Euroliga a Partizan részvételével a következő héten veszi kezdetét.

Szerbiából elsőként a belgrádi FMP lép porondra az amszterdami Eclipsejet otthonában. E párharc győztese bejut a 2. selejtezőkörbe, ahol a másik fővárosi csapat, a C. zvezda is csatlakozik a mezőnyhöz. A verseci Hemofarm, köszönve az utóbbi idényekben eredményeknek, csak november 25-én, a csoportküzdelmek rajtján lép versenybe az Eurokupában.

A női Euroliga mai rajtján a Sopron, a szerb Jelena Milovanovićtyal a soraiban, a lett Riga vendége. E csoportban még a CSZKA (orosz)–Lille (francia) és Gambrinus (cseh)–Umana (olasz)meccseket tartják meg. A CSZKA és a Gambrinus a B csoport legjobbjai, a többi négy csapat pedig a továbbjutást jelentő másik két helyért lesz versenyben.

A Pécs csapata holnap kezd, az 1. fordulóban a salamancai Halcon csapata látogat Baranyába. A spanyol gárda valóságos idegenlégió, így a Pécsnek nem lesz könnyű dolga. Az A csoportban még a Nadezsda (orosz)–Wisla (lengyel) és Bourges (francia)–Besiktas (török) mérkőzéseket tartják meg. A mezőnyből ítélve fegyvertény lenne, ha a Pécs az első négy hely egyikén végezne.

A női Euroigában a moszkvai Szpartak a címvédő, a csapatot pedig Rátgéber László irányítja a kispadról.