2024. október 8., kedd

Sokan és lelkesek is voltak, de hiába

LABDARÚGÁS – UEFA-KUPA

A belgrádi Partizan lelkesedése és a 25 000 szurkoló sem volt elegendő ahhoz, hogy a fekete-fehérek pontot szerezzenek az olasz Sampdoria ellen, ugyanis az olaszok 2:1-re győztek. Az első félidőben mindkét csapat egy-egy gólt lőtt, s a szünet előtt a vendégek előtt adódott egy helyzet, ám Stevanovićnak sikerült megakadályoznia, hogy az olaszok megszerezzék a vezetést. A játékos azonban a nagy igyekezet során megsérült, a második félidőben Miljković lépett pályára, s pont ennek a fiatal labdarúgónak a hibája után lőtte a Sampdoria a győztes gólt. A csoport másik mérkőzésén a Sevilla két perc alatt, a 15. és a 16. minutumban lőtt gólokkal, elintézte a Stuttgartot, amely a következő fordulóban a Partizant látja vendégül.

A Milan magabiztos győzelemmel kezdett, miután a holland Heerenveen otthonában simán nyert. A mérkőzésen Filippo Inzaghi 64. gólját szerezte a nemzetközi porondon, így már egyedüliként csúcstartó, ugyanis megelőzte a 63 gólnál járó Raúlt.
A zágrábi Dinamo az igen jó játékerőt képviselő holland NEC ellen nyert, amelynek kapuját a magyar Babos Gábor védte. A hollandok 2:1-re vezettek, s néhány horvát drukker már megindult haza, ám akik ezt tették, azok sajnálhatják, ugyanis a Dinamo a 81. és a 84. percben lőtt gólokkal megfordította a mérkőzés állását.
A Hamburger a két horvátnak, Mladen Petrićnek és Ivica Olićnak a góljaival nyert a szlovák Žilina ellen, míg a Hertha találatát Pantelić szerezte, de a berlini csapat csak döntetlent játszott a portugál Benficával.
A mérkőzés jegyzőkönyve: Partizan–Sampdoria 1:2 (1:1)
Belgrád, 25 000 néző, vezette: Batista (Portugália). Góllövők: Diarra a 34., illetve Bonazzoli a 21. és Dessena az 55. percben.
Partizan: Ml. Božović, Stevanović (Miljković), Knežević, Jovanović, Obradović, Fejsa (Lazić), Juca, Moreira, Tošić, Paunović (Bogunović), Diarra.
Sampdoria: Castelazzi, Lucchini, Accardi, Bottinelli, Stankevicius, Delvecchio (Sammarco), Francheschini, Dessena, Zigeler, Cassano (Bellucci), Bonazzoli (Fornaroli).
UEFA-kupa, csoportkör, 1. forduló, A csoport: Twente Enschede (holland)–Racing Santander (spanyol) 1:0 (Denneboom 6.), Schalke (német)–PSG (francia) 3:1 (Mabiala (öngól) 12., Kuranyi 39., Altintop 69., illetve Chantome 90+2.). A következő forduló (november 6-án): Racing–Schalke, Manchester City–Twente.
B csoport: Galatasaray (török)–Olimpiakosz Pireusz (görög) 1:0 (Kewell 25.), Hertha (német)–Benfica (portugál) 1:1 (Pantelić 74., illetve Di María 51.). A következő forduló: Metaliszt–Hertha, Benfica–Galatasaray.
C csoport: Sevilla (spanyol)–Stuttgart (német) 2:0 (Romaric 15., Renato 16.), Partizan–Sampdoria (olasz) 1:2. A következő forduló: Stuttgart–Partizan, Standard–Sevilla.
D csoport: Dinamo Zagreb (horvát)–NEC Nijmegen (holland) 3:2 (Mandžukić 3., Balaban 81., Vrdoljak 84., illetve Carlos (öngól) 23., Janssen 78.), Udinese (olasz)–Tottenham (angol) 2:0 (Di Natale (11-esből) 24., Pepe 86.). A következő forduló: Szpartak Moszkva–Udinese, Tottenham–Dinamo Zagreb.
E csoport: Heerenveen (holland)–Milan (olasz) 1:3 (Pranjić (11-esből) 85., illetve Jong-a-Pin (öngól) 19., Gattuso 23., Inzaghi 69.), Braga (portugál)–Portsmouth (angol) 3:0 (Aguiar 8., Cuesta 46., Alan 87.). A következő forduló: Wolfsburg–Heerenveen, Milan–Braga.
F csoport: MŠK Žilina (szlovák)–Hamburger (német) 1:2 (Rilke 69., illetve Petrić 16., Olić 45+1.), Aston Villa (angol)–Ajax Amsterdam (holland) 2:1 (Laursen 8., Barry 45., illetve Vermaelen 22.). A következő forduló: Ajax–Žilina, Slavia–Aston Villa.
G csoport: Köbenhavn (dán)–St-Etienne (francia) 1:3 (Santin (11-esből) 59., illetve Gomis 2., Perrin 37., Payet 65.), Rosenborg (norvég)–Bruges (belga) 0:0. A következő forduló: St-Etienne–Rosenborg, Valencia–Köbenhavn.
H csoport: CSZKA Moszkva (orosz)–Deportivo La Coruna (spanyol) 3:0 (Dzagojev 9., 12., Love 60.), Nancy (francia)–Feyenoord (holland) 3:0 (Zerka 48., Feret 54., Helder 85.). A következő forduló: Lech–Nancy, Feyenoord–CSZKA Moszkva.