2024. október 8., kedd

Határidő: november 18.

ASZTALITENISZ A márciusi Pro-tourt, ha lesz, Újvidéken rendezik meg

A Szerbiai Asztalitenisz-szövetség (STSS) végrehajtó bizottsága pénteken Szabadkán ülésezett, ahol elfogadták Momčilo Pešić lemondását, aki a szerbiai Pro-tour verseny főszervezője volt. A tornát hat nappal a kezdés előtt lemondták, mivel a szervezőbizottság nem tudta előteremteni az Arena sportcsarnok bérlésére és a pénzdíjakra szükséges összeget. Mivel Pešič a belgrádi Partizan Asztaliteniszklub elnöke, így a végrehajtó bizottság döntött, hogy ennek a klubnak kell kifizetnie az összes tartozást, ugyanis a 38 benevezett ország közül igen sokan már előre kifizették a repülőjegyeket és a szállást is. A fővárosi klubnak november 13-áig kell rendeznie a számlákat, máskülönben az egyesület igen komoly szankciókra számíthat. Az STSS elismerte, hogy a szervezet is hibázott, amikor másnak adta a Pro-tour rendezésének jogát, s ez a jövőben nem fog előfordulni, mivel az ülésen döntöttek, hogy ezentúl csak a Szerbiai Asztalitenisz-szövetség szervezheti meg a versenyeket. A következő szerbiai Pro-tour versenyt, amely március 11. és 15. között lesz (ha a Nemzetközi Asztalitenisz-szövetség is úgy akarja...), az újvidéki Sport- és Üzletközpont (SPENS) nagytermében rendezik majd meg, melynek a bérlése mintegy ötször kevesebbe kerül az Arenánál.

A székvárosban már rendeztek nemzetközi versenyt, hiszen a 2003-as korosztályos Európa-bajnokságnak Újvidék volt a házigazdája, és valamennyi edző és játékos elégedetten nyilatkozott a szervezésről. Az előzetes tervek szerint az újvidéki Pro-tour összdíjazása jóval szerényebb (30000 dollár) lesz a belgrádiénál (122000 dollár).

Láthatták a jövőt

A Zenta női csapata 6:0-ra nyert a Csóka ellen a Szuperliga 7. fordulójának előrehozott mérkőzésén. A találkozón a vendégek csapatában nem szerepelt Sanja Bečejski, így 3:0-s zentai vezetésnél Mellik Zoltán az első számú játékosa, Tápai Éva helyett a fiatal Maksuti Anettát „küldte csatasorba”, aki kihasználta az alkalmat s 3:2-re nyert Kormányos Kitti ellen. Akik ott voltak a mérkőzésen, azok láthatták a zentai iskola újabb ígéretes tehetségét, Maksutit, akinek kiváló a koncentrációképessége, s nem mellékesen ugyanilyen jó gömbérzékkel is rendelkezik.

Női Szuperliga, 7. forduló: Zenta–Csóka 6:0

Részeredmények: Tóth–Kormányos K. 3:0, Tápai–Kormányos Zs. 3:0, Gyurcsik–Lengyel 3:0, Maksuti–Kormányos K. 3:2, Tóth–Lengyel 3:1, Gyurcsik–Kormányos Zs. 3:0.

A táblázaton a Zenta az első 21 ponttal, második a Vojvodina 18-cal, de az újvidéki együttes egy mérkőzéssel kevesebbet játszott.

A legfiatalabbak Bajsán

A hétvégén Bajsán rendezték meg a 10 évnél fiatalabb asztaliteniszezők nem hivatalos országos bajnokságát, melyen mintegy 80 versenyző vett részt.

Eredménynek, fiúk, egyéni: 1. Kovács Richárd (Topolya), 2. Miskolci Kristóf (Horgos), 3. Murgu Gabriel (Temesmiklós) és Martinović Nikša (Verbász). Páros: 1. Murgu Gabriel/Petraš Aleks (Temesmiklós/Nagylajosfalva), 2. Miskolci Kristóf/Bilicki Edmond (Horgos), 3. Kovács Katona Ámor/Mihálovics Dominik (Topolya/Horgos) és Bojan Svetljanović/Milan Repac (Tiszaszentmiklós).

Lányok: 1. Emilija Tirgaić (Szilberek), 2. Ivana Milovanović (Csóka), 3. Daniela Perić (Temesmiklós) és Izabela Lupulescu (Újozora). Páros: 1. Emilija Tirgaić/Ivana Milovanović, 2. Alesija Balan/Izabela Lupulescu (Újozora), 3. Benkő Edina/Sirján Szabina (Bácsföldvár) és Sara Kokoruž/Anja Medić (Dunacséb).