2024. október 8., kedd

Hocek visszatér!?

ZENTA

A múlt század 80-as éveiben az akkori nagy Jugoszláviának nevezett területen volt egy igen sikeres sportklub, a zentai birkózóké, mely abban az időben bizony nem talált legyőzőre. A csapatnak Horváth László személyében volt egy jó birkózója. Ő egyben sikeredzőnek is nevezhető, hiszen a gárda tagjai egytől egyig megfogadták elképzeléseit és edzői, szakvezetői, útmutatásait. Zentai sportberkekben azt mondogatják, hogy a város sportfelelőse, Suhajda Szabolcs azon gondolkodik, a nyugdíjba vonult Táborosi László helyére Szegedről visszacsalogatják Hocekot.

A napokban Horváth László szerkesztőségünkben járt és arra a kérdésünkre valós-e a hír, így nyilatkozott:

– Nincs miért tagadnom, tényleg beszélgettem Szabolccsal, és készen állok a hazatérésre. Igaz, hogy kicsit eltávolodtam a zentai sporttól – mert jó ideig Ausztriában edzősködtem, a családom pedig Szegeden van –, de úgy gondolom, elérkezett az ideje hazatérésemnek.

Tudom, sok a megoldatlan kérdés Zenta sportját illetően, de érzek magamban elég tapasztalatot, erőt, hogy nekiveselkedjek a munkának, ha engem jelölnek Táborosi László utódjául. Nem az anyagiak. motiválnak hanem a kihívás nagyszerűsége. Egy jó csapattal, a helyi önkormányzat támogatásával és a zentaiak összefogásával gyorsan megtalálnánk a siker felé vezető utat. Röviden: készen állok a hazatérésre, és ha rám esik a választás, akár holnap kezdhetjük a munkát.

Kommentárunk: Hocek már bizonyított, a pályázati feltételeknek a jelek szerint megfelel, tehát mire várnak az illetékesek?

Amatőr liga és pingpongsuli

A Zentai Asztaliteniszklub értesíti az érdekelteket, hogy az idén is megrendezi az amatőrök asztalitenisz csapatbajnokságát, a Gladiolus Ligát. A bajnokságot 2 erősségi csoportban szervezzük, a csapatok maguk határozzák meg, hogy az erősebb, vagy a gyöngébb csoportban akarnak-e
indulni. Csapatonként 2-4 játékos nevezhető, a versenyt Davis-kupa rendszerben játsszák (2 egyéni, 1 páros, 2 egyéni, 3 győzelemig). A bajnokság 2008. november 3-án kezdődik. A mérkőzéseket hétfőn esténként játsszák, este fél 9-től fél 11-ig. Benevezési díj 4000 dinár csapatonként. Benevezési határidő 2008. november3., 20 óra.

Akik nem kívánnak versenyszerűen pingpongozni, azok azok kedden és csütörtökön játszhatnak, 20.30-tól. Az egy hónapos bérlet, amely a heti két alkalomra érvényes 500 dinárba kerül.

A zentai klub pingpongiskolája továbbra is várja, azoknak az óvodásoknak, valamint az általános iskola 1. és 2. osztályos tanulóinak a jelentkezését, akik szeretnének pingpongozni. Részletes felvilágosítás a Zentai Asztaliteniszklub termében, vagy a 024/815-484-es telefonon kapható. Az asztalitenisz rajongói ma (szombaton) egy időben két mérkőzést is láthatnak a zentai klubban, ugyanis a férfi és a női második csapata is 17 órai kezdettel a dunacsébi férfi, illetve második női együttes ellen játszik.