2024. október 8., kedd

A müncheniek a döntetlennek is örülnének

LABDARÚGÁS – BAJNOKOK LIGÁJA
Del Piero a Juventus színeiben hiába rugdossa a gólokat, az olasz válogatottba egyelőre nem került be

A Bajnokok Ligája mai nyolc találkozója közül minden kétséget kizáróan a Real Madrid–Juventus-mérkőzés számít a legnagyobb rangadónak, annál is inkább, mivel a madridiakat fűti a vágy, hogy visszavágjanak a két héttel ezelőtti, Torinóban elszenvedett 2:1-es vereségért. A mérkőzés esélyese a Real Madrid, de nem szabad elfelejteni, hogy a Juventus a spanyolok legyőzése óta mindhárom Serie A-s mérkőzését megnyerte, nem is akármilyen gólokkal, s a csapatkapitány Del Piero ismét régi fényében tündököl, ennek ellenére Marcello Lippi, az olasz szövetségi kapitány nem hívta meg a november 19-én megrendezésre kerülő, Görögország elleni barátságos mérkőzésre. A madridiak igen gyengén játszottak az Almería ellen, s végül még annak is örülniük kellett, hogy legalább egy pontot szereztek. A Juventus szombaton a Romát győzte le, ám mivel a fővárosiak az utóbbi időben az olasz bajnokságban nem remekelnek, így ebből a győzelemből nem lehet messzemenő következtetéseket levonni.

Az E csoportban a papírforma két vendéggyőzelmet ígér, igaz, a Manchester United legutóbb (2006. november 21-én) kikapott Glasgow-ban, de akkor a skótok sokkal jobb formában voltak, az angolok pedig jócskán alulteljesítettek. A két héttel ezelőtti Villarreal–Aalborg-találkozó igazi gólzáport hozott (6:3), ennek ellenére nem valószínű, hogy a mai meccsen is ennyiszer rezdülnének a hálók, mivel a dánok ezúttal több figyelmet fordítanak majd a védekezésre.

A Fiorentinának nem a legjobban sikerült a Bayern München elleni főpróba, ugyanis a firenzeiek idegenben veszítettek a Sienától, s ezzel az olasz bajnokságban véget ért egy öt mérkőzésből álló veretlenségi sorozatuk (4 győzelem, 1 döntetlen). Igaz, Cesare Prandelli mester a hétvégi fordulóban nem számíthatott a gólgyáros Gilardinóra, aki eltiltását töltötte, mert egy héttel ezelőtt kézzel ütött gólt a Palermo ellen, és az olasz szövetség úgy döntött, hogy két mérkőzésen nem léphet pályára. Két héttel ezelőtt a Bayern München úgy nyert 3:0-ra, hogy a vendégek előtt rengeteg gólszerzési lehetőség adódott, de egyet sem tudtak kihasználni. Jól emlékeznek erre a müncheniek is, hiszen Karl-Heinz Rummenigge ügyvezetője azt nyilatkozta a mérkőzés előtt, hogy „az egy pont, vagyis a döntetlen nem lenne rossz eredménye, hiszen az azt is jelentené, hogy fél lábbal már a nyolcaddöntőben vagyunk”. Lyonban, úgy tűnik, nagyon biztosak a Steaua újabb legyőzésében (Bukarestben 5:3 volt a franciáknak), hiszen az egyik legjobb játékosuk, Benzema az igen fontos meccs előtt még arra is ráért, hogy bejelentse, a következő idényben Spanyolországban szeretné folytatni pályafutását, s a francia csatár a Barcelonát, illetve a Real Madridot jelölte meg pályafutásának újabb állomásaként. Már csak az a kérdés, hogy Benzema elfeledkezett-e arról a tényről, hogy 2013-ig szóló szerződése van a Lyonnal, s nem mellékesen az a klub, amelyik előbb szeretné soraiban tudni a játékost, az kártérítés fejében 100 millió eurót kénytelen majd fizetni a francia klubnak...

A mai program, E csoport: Aalborg–Villarreal, Celtic Glasgow–Manchester United (01.15 – B92). A sorrend: 1. Manchester United 7 (6:0), 2. Villarreal 7 (7:3), 3. Celtic Glasgow 1 (0:4), 4. Aalborg 1 (3:9) pont. F csoport: Fiorentina–Bayern München (Viasat6 – 20.45), Lyon–Steaua. A sorrend: 1. Bayern München 7, 2. Lyon 5, 3. Fiorentina 2, 4. Steaua 1 pont.

G csoport: Arsenal–Fenerbahce (22.50 – Viasat6), Dinamo Kijev–Porto. A sorrend: 1. Arsenal 7, 2. Dinamo Kijev 5, 3. Porto 3, 4. Fenerbahce 1 pont.

H csoport: BATE Boriszov–Zenit, Real Madrid–Juventus (B92, HRT2 – 20.45). A sorrend: 1. Juventus 7, 2. Real Madrid 6, 3. BATE Boriszov 2, 4. Zenit 1 pont.

Valamennyi mérkőzés 20.45-kor kezdődik.